45 minuten lang OldStars TV!

OldStars groeit. OldStars bloeit. Senioren komen in heel Nederland in ontmoeting met elkaar. In ontmoeting met elkaar tijdens de beweging. Een gat in de samenleving wordt opgevuld, waardoor senioren weer meedoen en van waarde zijn in de maatschappij. Alle kennis en talenten van de OldStars worden ingezet om landelijk en lokaal het verschil te maken in het leven van een oudere. Juist omdat OldStars wordt gedragen door de doelgroep, is het een succes. Een tv-uitzending volledig in het teken van OldStars Sports, georganiseerd door de doelgroep, kon dan ook niet uitblijven. 

OldStars Sport Festival

25 september was in Laren het allereerste OldStars Sport Festival. Doel van de dag was om meerdere OldStars Sporten onder de aandacht te brengen bij bewoners, verenigingen en gemeentebesturen in ’t Gooi. Er waren clinics van OldStars walking hockey, OldStars walking rugby en OldStars tennis. Daarnaast kwamen er 16 teams af op een OldStars-meeting georganiseerd door het walking football team van SV Laren.

TV-uitzending

Met OldStar Eric Hurink als host kwamen er meerdere sprekers aan bod in de uitzending van RTV Noord Holland. Waaronder Rene Wormhoudt, Mats Marcker en Floris Jan Bovenlander. Rene Wormhoudt legde zijn ASM-model uit, gekenmerkt door een andere manier van denken over bewegen. De kern van het model is veelzijdig bewegen, met een specifieke nadruk op tien vaardigheden. Mats Marcker, oud-international van het Nederlands Rugby Team, sprak over het enthousiasme dat hij opmerkte bij de deelnemers aan OldStars walking rugby. “Samenzijn, plezier en lol hebben met elkaar. daar gaat het om.” Hockeylegende Floris Jan Bovenlander onderstreept dit. “Ik kan me voorstellen dat mensen denken, is dat wel iets voor mij. Voor mij gaat het echter alleen om het samen zijn. Het samen iets doen. Het samen iets drinken. Sport gaat om mensen bij elkaar brengen. Daar is sport bekend om. Prestatie staat dan ook niet bovenaan bij OldStars walking hockey. De kracht van sport is dat het uit de mensen zelf komt, en uit de samenleving zelf komt. Wij kunnen het allemaal enthousiasmeren, maar het moet gedragen worden door de mensen zelf. Dat gaat het echt werken. Vandaag was daarom een goede start.”

Nieuw hoofdstuk

De tv-uitzending is een nieuw hoofdstuk in de OldStars wereld. Vele belangrijke pionnen in het circuit kwamen aan het woord. Twee walking football OldStars, die het gedachtegoed van OldStars bewaken. Wethouder Karin van Hunnik, die OldStars Sport in regio ’t Gooi verder wil stimuleren. Bovengenoemde mannen, Rene, Mats en Floris Jan, die zowel de verscheidenheid in beweegvormen als het sociale aspect promoten. Directeur Nationaal Ouderenfonds Corina Gielbert, die niet alleen voor de vele sporten kansen ziet maar ook voor het project De Derde Helft. En dorpscolumnist van Laren, Wim Jordaan, die benadrukt dat de ‘bejaarde van ooit niet meer bestaat’. Wim sluit ook dit stuk af, met een voorspelling waar we ons allen hard voor gaan maken. Waaraan de tv-uitzending (zie hieronder de link) een mooie bijdrage levert.

“De OldStars sporten kunnen de snelst groeiende sporten van Nederland worden.”

 

Terug naar nieuws