Nieuws
55-plussers in Ede draaien warm voor OldStars walking football

Donderdagavond 6 december was het zover: twaalf Marokkaanse mannen van 55 jaar en ouder uit Ede proefden eindelijk aan OldStars walking football. De avond begon met uitleg over de spelregels. Wat volgde waren vrolijke en sportieve wedstrijden in sportzaal Groenendaal.

Al eerder konden de mannen kennismaken met walking football, bij de OldStars-demonstratie op 15 november in sporthal De Peppel. Ook die kennismaking was georganiseerd door adviesgroep Aimon en het Nationaal Ouderenfonds. Aimon-bestuurslid Akil Ben Messaoud stelde in september een werkgroep walking football samen. Met drie initiatiefnemers die de 55-plussers vertegenwoordigen in de Marokkaanse gemeenschap in Ede.

De eerste groep walking footballers in sportzaal Groenendaal in Ede

Iedereen is enthousiast
“Veel mannen wisten niet wat walking football was”, ervoer Said Alouti, de coördinator namens Aimon. Hij deed navraag in de gemeenschap over de interesse in de spelvorm. “Daarom gaven we ook in De Peppel uitleg over de spelregels. Iedereen kon het daar ervaren, want wie mee wilde doen kon ook meedoen. Iedereen was erg enthousiast! En nu zijn we echt begonnen”, vertelt hij trots tijdens de eerste proeftraining.

Alle trainingen in december en in januari zijn in de Groenendaal. De mannen willen graag indoor trainen maar na verloop van tijd, en bij warmer weer, ook buiten gaan voetballen.

Duurzaam organiseren
Adviesbureau Aimon zet zich onder andere in voor de groep ouderen met een migrantenachtergrond. “Wij werken voor deze doelgroep in Ede al mee aan verschillende sport- en beweeginitiatieven. OldStars walking football past perfect in dit plaatje”, aldus Ben Messaoud van Aimon. “Aimon helpt graag mee om de activiteiten voor oudere mannen duurzaam te organiseren. OldStars walking football betekent voor ouderen bewegen, meedoen en ontmoeten. OldStars walking football is veel meer dan voetbal alleen”, vervolgt hij,

Het wijkproject in Ede is nog niet gekoppeld aan een vereniging. Het is een gemeenschapsinitiatief en onderdeel van het programma OldStars in de wijk. Door het ontbreken van de sociale infrastructuur van een vereniging wordt in het programma op een ander wijze het sociale karakter versterkt. De initiatiefnemers verzorgen de ontvangst en stimuleren sociale interactie, voor en na de activiteit. Tevens zijn trainingen zo ingericht dat, naast bewegen, goed communiceren, contact zoeken en onderling samenwerken gestimuleerd wordt.

De eerste proeftraining OldStars walking football in sportzaal Groenendaal in Ede

Doe mee!
Ben je geïnteresseerd om mee te doen? Stuur dan een mail naar info@oldstars.nl voor meer informatie.

De trainingen staan op de donderdagavonden in december en januari gepland van 19.00 uur tot 20.30 uur. Het adres voor de trainingen is Groenendaal 5, 6715 BA Ede. De trainingen staan onder begeleiding van verschillende OldStars-trainers.

Dit artikel draagt bij aan de doelstellingen van OldStars en wordt mogelijk gemaakt door Menzis, Van Boxtel hoorwinkels en FNO

 

 

Overig nieuws
Toon meer nieuws