Evenement
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

AED cursus @ Rat Verlegh Stadion

13 december 2017 @ 13:30 - 16:15

Gratis

Op woensdag 6 en 13 december nemen meer dan zeventig NAC OldStars deel aan een reanimatie-AED-cursus. In de NACADEMY gaan instructeurs van Stichting Reanimatie en AED Onderwijs Breda e.o. aan de slag met de zestigplussers die wekelijks wandelvoetbal spelen. Tijdens de cursus leren zij in enkele uren alle benodigde stappen die zij moet ondernemen bij reanimatie en het gebruik van de AED.

Elke week krijgen ruim 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Op tijd reanimeren vergroot de overlevingskans enorm. In de jaren ‘90 was overleving slechts 9%, inmiddels is dit bijna gegroeid naar een percentage van 25%. Dit is mede te danken aan de groei van het aantal burgerhulpverleners en de inzet van de AED’s.

Ook in de sport komt het helaas regelmatig voor dat een sporter of supporter last krijgt van hartfalen. “Middels het aanbieden van deze cursus aan de NAC OldStars kunnen we ons steentje bijdragen aan een groter aantal burgers dat in staat is te handelen in een dergelijke situatie. Zestigplussers lopen daarnaast ook een groter risico op hartfalen waardoor deze doelgroep zich bewust is van het belang van snel en daadkrachtig kunnen handelen” aldus Sander van den Anker, coördinator Teamplay@NAC.

Met deze activiteit willen wij het belang van reanimatie en burgerhulpverleners onder de aandacht brengen van de mensen. Hopelijk leidt dit tot nog meer cursisten en kunnen wij de overlevingskans van een slachtoffer in de toekomst vergroten!

Gegevens

Datum:
13 december 2017
Tijd:
13:30 - 16:15
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisatoren

Teamplay@NAC
Nationaal Ouderenfonds
Stichting Reanimatie en AED Onderwijs Breda e.o.

Locatie

Rat Verlegh Stadion
Stadionstraat 23
Breda, Noord-Brabant 4815 NC Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
076 521 4500
Website:
http://www.nac.nl/1/Home.html