Evenement
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Informatiebijeenkomst OldStars tafeltennis @ Nieuwegein

29 juni @ 09:30 - 13:00

Beste bestuurder en/ of OldStars-initiatiefnemer,

Via deze weg willen we jou en de vereniging uitnodigen om deel te nemen aan de OldStars bijeenkomst bij de NTTB op zaterdag 29 juni 2019.  Deze OldStars tafeltennis bijeenkomst is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de NTTB.  Het doel van deze bijeenkomst is om bestuurders en of initiatiefnemers uit de verenigingen informatie aan te reiken en afstemming te zoeken over de start van OldStars tafeltennis bij uw vereniging. OldStars tafeltennis is onderdeel van het programma OldStars Sport.

 

OldStars Sport

Het Nationaal Ouderenfonds en haar partners houden met OldStars.nl ouderen in beweging en geven ze de mogelijkheid om de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. Na OldStars walking football volgen snel meer aangepaste spelvormen voor ouderen, waaronder OldStars walking hockey en nu ook OldStars tafeltennis. Het spel tafeltennis zelf behoeft weinig aanpassing: het is een laagdrempelige sport, die zonder aanpassing tot op late leeftijd wordt beoefend. OldStars tafeltennis behelst echter meer dan alleen ‘een potje pingpongen’. Er wordt gebruik gemaakt van het Athletic Skills Model van beweegstrateeg René Wormhoudt, met nieuwe inzichten over manieren van bewegen en andere beweegvormen die structureel onderdeel van de tafeltennistraining zijn en of worden. Bij andere sporten is het model reeds ingezet en nu dus ook bij tafeltennis. Op deze manier kunnen ouderen op een laagdrempelige manier en verantwoorde wijze meedoen. De vier kernwaarden van OldStars laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en zelfredzaamheid komen naar voren in OldStars tafeltennis.

 

Wat is het doel van deze ochtend?

Tijdens deze ochtend willen wij graag met jou, als vertegenwoordiger van de vereniging, in gesprek gaan over het opstarten van OldStars tafeltennis. Onderwerpen die op interactieve wijze aan bod komen zijn: Waarom en hoe Oldstars tafeltennis, waar staat de vereniging nu en welke begeleidingsvraag ligt er? Zo hebben jullie aan het einde van de ochtend voldoende input om binnen de vereniging draagvlak te creëren en aan te geven of jullie mee willen draaien met Oldstars tafeltennis.

 

Datum       Zaterdag 29 juni 2019

Tijdstip     9.30 – 13 uur

Locatie     Bondsbureau NTTB, Kelvinbaan 48 in Nieuwegein

Graag horen we of je aanwezig bent op deze ochtend. Je kunt jezelf opgeven via info@oldstars.nl. Voor vragen of opmerkingen over deze ochtend kunt u contact opnemen met Marit Martens- Scheers via fiftyvitt@tafeltennis.nl of 06- 29 213 112.

Gegevens

Datum:
29 juni
Tijd:
09:30 - 13:00