Evenement
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kick-off De Derde Helft @ USV Hercules

10 juli @ 09:00 - 13:00

Hercules zet sportkantine open als ontmoetingsplek voor ouderen.
Komt u een bakkie koffie doen?

Als eerste sportvereniging in Nederland zet USV Hercules haar kantine in de Utrechtse wijk Voordorp open voor alle ouderen uit de buurt. Vindt u het leuk om nieuwe mensen uit uw buurt te ontmoeten? Samen met hen een kopje koffie te drinken? Als eerste sportvereniging in Nederland zet USV Hercules haar kantine in de Utrechtse wijk Voordorp open voor alle ouderen uit de buurt. Graag nodigen vereniging Hercules en het Nationaal Ouderenfonds u uit om aanwezig te zijn bij de kick-off van het nieuwe project ‘De Derde Helft’.  Dit is een nieuw initiatief van het Ouderenfonds met als doel om meer sociale activiteiten te organiseren voor ouderen in de kantine van sportverenigingen.

Onder de naam ‘De Derde Helft’ gaat de kantine van Hercules de vaste ontmoetingsplek worden waar ouderen uit de buurt elkaar meerdere keren per week kunnen ontmoeten. Samen bewegen, spelletjes doen of gewoon bijpraten; alles kan en mag. Doordat er zowel actieve als niet-sportieve activiteiten worden georganiseerd, is er voor ieder wat wils. De Derde Helft wordt mogelijk gemaakt door het Nationaal Ouderenfonds, dat in de toekomst minimaal vijftig sportkantines wilt omtoveren tot aantrekkelijke ontmoetingsplaatsen voor 55-plussers.

Op woensdag 10 juli is een grootse opening gepland en iedereen is van harte welkom om langs te komen. Al is het alleen al om een kopje koffie te drinken. Het programma ziet er als volgt uit:

9.00 – 9.30 uur: inloop met koffie/thee.

9.30 uur: welkomstwoord door Fons Visser (voorzitter USV Hercules) en Johan Annema (Nationaal Ouderenfonds).

9.45 uur: gemeenschappelijke activiteit.

10.00 uur: kennismaking met diverse activiteiten zoals vitaliteitstesten, bewegingsadviezen, diverse sportclinics (neem gerust je sportschoenen mee) en een koffiegesprek over gezonde voeding.

11.30 uur: afsluiting door wethouder Sport en Welzijn Maarten van Ooijen.

12.00 uur: lunch.

Wilt u meer weten? Stuur dan gerust een mailtje naar infoderdehelft@usvhercules.nl of kom gezellig langs!

Met vriendelijke groet,
USV Hercules en het Nationaal Ouderenfonds

Gegevens

Datum:
10 juli
Tijd:
09:00 - 13:00