Evenement
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Opstartcursus OldStars Sport @ Eibergen

26 juni @ 09:30 - 17:00

Beste OldStars-initiatiefnemer, trainer en/of begeleider,

We nodigen je namens het Nationaal Ouderenfonds en Achterhoek in Beweging, van harte uit om deel te nemen aan de opstartcursus voor OldStars Sport. Deze opstartcursus is geschikt voor een ieder die belangstelling heeft om binnen voetbal, hockey, handbal, korfbal, rugby en basketbal een OldsStars-sportvariant op te gaan starten.

Na het succes van OldStars walking football initiatieven in deze regio, staan we in startblokken om ook OldStars sportvarianten te ontwikkelen binnen andere sporten.

De opstartcursus wordt aangeboden op woensdag 26 juni 2019, van 9.30-17.00 uur op één van de prachtige sportaccommodaties in de Achterhoek. Als we je aanmelding binnen hebben, sturen we je de locatie en route beschrijving.

De opstartcursus wordt aangeboden door twee ervaren docenten uit de sportwereld.

Deze opstartcursus is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Het doel ervan is om trainers en begeleiders handvatten aan te reiken om ouderen op een verantwoorde wijze ouderen via OldStars sporten in beweging te brengen. Binnen de doelgroep OldStars Sport bestaat verantwoord bewegen uit drie bouwstenen. Die bouwstenen zijn spelvormen, aanbieden van de juiste beweegvormen en de setting waarin dat gebeurt. Dit laatste wordt ook wel sociale activering genoemd.

 

Deze bouwstenen leveren tezamen een bijdrage aan de gezondheidsvaardigheden van ouderen.  Veel trainers en begeleiders hebben vragen over de opbouw van de training en de intensiteit van de verschillende aangeboden spelvormen. In deze opstartcursus kunt u daarover vragen stellen.

 

Welke bijdrage levert deze opstartcursus?

Met behulp van deze opstartcursus heeft u beter inzicht in wat verantwoord bewegen is bij OldStars. Door beweegvormen en spelvormen aan uw training toe te voegen, bereikt u dat iedereen met nog meer plezier meedoet aan de oefenvormen, op zij of haar eigen niveau. De onderdelen worden tijdens deze dag besproken en gedemonstreerd. Voor iedere initiatiefnemer, trainer of begeleider volgt in het najaar van 2019 een terugkomdag.

Welke voorwaarden zijn er om deel te nemen en wie zijn de docenten?

Om deel te nemen aan de opstartcursus heeft u geen vooropleiding nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. De opstartcursus staat onder leiding van twee docenten van het Nationaal Ouderenfonds, René Wormhoudt en Bart Logchies. Hieronder een korte beschrijving van beide docenten.

René Wormhoudt is een van de grondleggers van het Athletic Skills Model en van de innovatieve beweegaccommodaties (Athletic Skills Track). Hij heeft 24 jaar ervaring met de jeugd en het eerste team van de AFC Ajax, Amsterdam. In de jeugdopleiding heeft hij daar van 2005 tot 2012 de visie van het ASM neergezet. Daarnaast heeft hij ervaringen opgedaan in diverse andere sporten waaronder basketbal, handbal, zwemmen en American Football. Hij is opgeleid als fysiotherapeut en

is van 2003 tot juli 2012 conditie-, kracht- en hersteltrainer geweest van het eerste team van de AFC Ajax. Sinds 2012 is hij conditie- en hersteltrainer van het Nederlands elftal (KNVB).

 

Bart Logchies is voetbaltrainer en docent bij de KNVB voor TC1. Op dit moment is hij trainer van de Amsterdamse hoofdklasser Swift. Hij is de afgelopen jaren trainer geweest van diverse verenigingen in de top van het amateurvoetbal, waaronder AFC, Argon, Ajax, KBV en JOS Watergraafsmeer. Daarnaast heeft hij ervaring met het begeleiden van diverse maatschappelijke projecten als Tijd voor Sport. Bovendien is hij Worldcoach bij de KNVB.

 

Hoe ziet het programma van de opstartcursus eruit?

 

Duur van de cursus:                7 uur
Tijdstip aanvang                     10:00 uur
Tijdstip einde                          17:00 uur
Locatie                                    FC Eibergen Rietmolenseweg 5, 7151 MD Eibergen,

Het programma van de cursus start om 09:30 uur met koffie en het bestaat uit een binnenprogramma en buitenprogramma. De opstartcursus is voornamelijk van praktische aard.

Bewijs van deelname

Voor de het volgen van de opstartcursus wordt een bewijs van deelname uitgereikt. In de toekomst is het mogelijk om deel te nemen aan een vervolgopleiding.

Voor inhoudelijke vragen of opmerkingen over de cursus kunt u met Johan Annema, via info@oldstars.nl of  06-14443420.

 

Gegevens

Datum:
26 juni
Tijd:
09:30 - 17:00