Evenement
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Opstartcursus @ vv XerxesDZB

24 januari @ 10:00 - 18:00

Op 24 januari 2018 vindt de volgende opstartcursus voor OldStars trainers en begeleiders plaats in Rotterdam, bij voetbalvereniging  XerxesDZB. De cursus wordt aangeboden door 2 ervaren docenten uit de voetbalwereld.

Doel opstartcursus

De opstartscursus is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Het doel ervan  is om trainers en begeleiders handvatten aan te reiken om ouderen op een verantwoorde wijze ouderen via OldStars walking football in beweging te brengen. Binnen de doelgroep OldStars walking football bestaat verantwoord bewegen uit drie bouwstenen. Die bouwstenen zijn: voetbalvormen, aanbieden van de juiste beweegvormen en  de setting waarin dat gebeurt, ook wel sociale activering genoemd. Deze bouwstenen leveren tezamen een bijdrage aan de  gezondheidsvaardigheden van ouderen.  Veel trainers en begeleiders hebben vragen over de opbouw van de training en  de intensiteit van de aangeboden voetbalvormen. Tijdens de opstartcursus kunt u vragen stellen over de opbouw van de training en verschillende aangeboden oefenstof.

Voorwaarden

Om deel te nemen aan de opstartcursus heeft u geen vooropleiding nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. De opstartcursus staat onder leiding van 2 docenten van het Nationaal Ouderenfonds, René Wormhoudt en Bart Logchies.

René Wormhoudt is een van de grondleggers van het Athletic Skills Model en van de innovatieve beweegaccommodaties (Athletic Skills Track). Hij heeft 24 jaar ervaring met de jeugd en het eerste team van de AFC Ajax, Amsterdam. In de jeugdopleiding heeft hij daar van 2005 tot 2012 de visie van het ASM neergezet. Daarnaast heeft hij ervaringen opgedaan in diverse andere sporten waaronder basketbal, handbal, zwemmen en American Football. Hij is opgeleid als fysiotherapeut en is van 2003 tot juli 2012 conditie-, kracht- en hersteltrainer geweest van het eerste team van de AFC Ajax. Sinds 2012 is hij conditie- en hersteltrainer van het Nederlands elftal (KNVB).

Bart Logchies is voetbaltrainer en docent bij de KNVB voor TCI. Op dit moment is hij trainer van Swift. Hij is de afgelopen jaren trainer geweest van diverse verenigingen in het hoogste amateurvoetbal waaronder AFC, Argon, Ajax, KBV en JOS Watergraafsmeer. Daarnaast heeft hij ervaringen met het begeleiden van diverse maatschappelijke projecten als Tijd voor Sport en is hij Worldcoach bij de KNVB.

Programma opstartcursus vv XerxesDZB

Start: 10.00 uur
Einde: 18.00 uur
Locatie: Voetbalvereniging XerxesDZB, Igor Stravinskisingel 1, 3069 MA Rotterdam
Accommodatie: Besprekingsruimte (lessen), kunstgrasveld, kleedkamer, douchefaciliteiten
Kleding: Sportieve kleding en kunstgras-schoeisel voor buiten

De cursus duurt 1 dag, met in februari of maart een terugkomochtend bij XerxesDZB. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Johan Annema via: info@oldstars.nl

Gegevens

Datum:
24 januari
Tijd:
10:00 - 18:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Nationaal Ouderenfonds
Telefoon:
06-14443420
E-mail:
info@oldstars.nl
Website:
www.oldstars.nl

Locatie

vv XerxesDZB
Igor Stravinskisingel 1
Rotterdam, Zuid-Holland 3069 MA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
010 455 8609
Website:
http://www.xerxesdzb.nl