Evenement
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Start opstartcursus @ VV Baronie

16 januari @ 10:00 - 18:00

Gratis

Op 16 januari 2018 vindt de volgende OldStars opstartcursus plaats in Breda bij voetbalvereniging Baronie. De cursus wordt aangeboden door 2 ervaren docenten uit de voetbalwereld: Bart Logchies en René Wormhoudt.

Doel opstartcursus

De opstartcursus is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Het doel ervan is om trainers en begeleiders handvatten aan te reiken om ouderen op een verantwoorde wijze ouderen via OldStars walking football in beweging te brengen. Binnen de doelgroep OldStars walking football bestaat verantwoord bewegen uit drie bouwstenen. Die bouwstenen zijn: voetbalvormen, aanbieden van de juiste beweegvormen en de setting waarin dat gebeurt, ook wel sociale activering genoemd. Deze bouwstenen leveren tezamen een bijdrage aan de gezondheidsvaardigheden van ouderen. Veel trainers en begeleiders hebben vragen over de opbouw van de training en de intensiteit van de aangeboden voetbalvormen. Tijdens de opstartcursus kunt u vragen stellen over de opbouw van de training en verschillende aangeboden oefenstof.

Voorwaarden

Om deel te nemen aan de opstartcursus heeft u geen vooropleiding nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. De opstartcursus staat onder leiding van 2 docenten van het Nationaal Ouderenfonds, René Wormhoudt en Bart Logchies.

René Wormhoudt is een van de grondleggers van het Athletic Skills Model en van de innovatieve beweegaccommodaties (Athletic Skills Track). Hij heeft 24 jaar ervaring met de jeugd en het eerste team van de AFC Ajax, Amsterdam. In de jeugdopleiding heeft hij daar van 2005 tot 2012 de visie van het ASM neergezet. Daarnaast heeft hij ervaringen opgedaan in diverse andere sporten waaronder basketbal, handbal, zwemmen en American Football. Hij is opgeleid als fysiotherapeut en is van 2003 tot juli 2012 conditie-, kracht- en hersteltrainer geweest van het eerste team van de AFC Ajax. Sinds 2012 is hij conditie- en hersteltrainer van het Nederlands elftal (KNVB).

Bart Logchies is voetbaltrainer en docent bij de KNVB voor TCI. Op dit moment is hij trainer van Swift. Hij is de afgelopen jaren trainer geweest van diverse verenigingen in het hoogste amateurvoetbal waaronder AFC, Argon, Ajax, KBV en JOS Watergraafsmeer. Daarnaast heeft hij ervaringen met het begeleiden van diverse maatschappelijke projecten als Tijd voor Sport en is hij Worldcoach bij de KNVB.

Programma

Start: 10.00 uur
Einde: 18.00 uur
Locatie: VV De Baronie, Blauwe Kei 1A, 4834 AW Breda
Kleding: Sportieve kleding en kunstgrasschoeisel voor buiten

De cursus duurt 1 dag, met in het voorjaar van 2018 een terugkomochtend.

Gegevens

Datum:
16 januari
Tijd:
10:00 - 18:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Nationaal Ouderenfonds
Telefoon:
06-14443420
E-mail:
info@oldstars.nl
Website:
www.oldstars.nl

Locatie

VV Baronie
Blauwe Kei 1A
Breda, Noord-Brabant 4834 AW Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
076 565 1461
Website:
www.vvbaronie.nl