Nieuws
Internationaal succes voor Almelo City Cup

In Almelo wordt gebouwd aan een lokale OldStars walking football-traditie met internationale aantrekkingskracht. Onder de naam Almelo City Cup. Het idee is geboren in 2016 en kende in het voorjaar van 2017 haar 2e editie. De organisatie heeft tijdens het 2-daagse toernooi teams uit Engeland, Duitsland en België welkom geheten. Het evenement is omvangrijk met ruim 300 deelnemers en 60 vrijwilligers.

Klaar voor volgend jaar

Huib Rouwenhorst is namens de Gold Stars van Heracles Almelo één van de kartrekkers van het toernooi. “De poster voor het evenement van volgend jaar is al vormgegeven en de publiciteit hiervoor is ook al in gang gezet”, vertelt hij. Rouwenhorst licht graag toe welke samenwerkingen zij aangaan om het toernooi te laten slagen. “Hotel Preston Palace is de plaats waar de deelnemers overnachten, Heracles Almelo biedt een stadion waarin gespeeld wordt en het ROC levert studenten die een handje helpen bij de uitvoering.”

Een goede start

Het evenement start op donderdagochtend met een kop koffie en kennismaking op de verschillende terrassen in de stad. “Iedere tafel wordt bezet door spelers van verschillende teams, hartstikke leuk om kennis uit te wisselen en contact met elkaar te maken” licht Rouwenhorst toe. “We bieden de deelnemers uit Engeland bovendien vervoer aan, van en naar luchthaven Schiphol. Onze transferdienst wordt bemand door 10 chauffeurs uit de Gold Stars die de Engelse deelnemers keurig ophalen en terugbrengen.”

Gegarandeerd 8 wedstrijden

Na de kennismaking met de binnenstad starten de 32 OldStars walking football-teams aan het toernooi. “We garanderen dat ze allemaal acht wedstrijden spelen, ongeacht op welke plaats een team in de poulefase eindigt. De burgemeester is aanwezig om het openingswoord te doen. Tijdens het toernooi zorgen we voor muziek en proviand. Partners van de Gold Stars bereiden 600 lunchpakketten voor”, aldus Rouwenhorst.

Over de grens

Publicitair kijken de Gold Stars graag over de grens. “We zorgen ervoor dat ons toernooi wordt aangekondigd op een aantal websites in Engeland. Samen met het slim gebruik maken van social media, weten we hiermee geïnteresseerde teams daar te bereiken. In Duitsland volgen we de ontwikkelingen van deze vorm. Zo zijn we op een artikel gestuit waarin vermeld stond dat Werder Bremen en VfL Wolfsburg zijn gestart met OldStars walking football. Beide teams hebben we uitgenodigd en waren aanwezig tijdens de editie van dit jaar.”

Verschillende spelregels

Het internationale gezelschap garandeert een discussie over de spelregels. In Engeland hanteert men andere regels dan op de Nederlands velden. Rouwenhorst ziet dat veel internationale gasten overtuigd raken van de regels in eigen land. “4 scheidsrechters uit België en 1 uit Engeland maakten onderdeel uit van ons scheidsrechterskorps. Ja, uiteraard willen we ook zorgen voor een verdeling in de nationaliteiten van de arbitrage. De arbiter uit Engeland vindt de Nederlandse regels veel prettiger.”

Stuur- en werkgroepen

De organisatie bestaat uit een stuurgroep van 5 Gold Stars die allen een organisatieonderdeel oppakken. Logistiek, locaties, wedstrijdsecretariaat, inschrijvingen en sponsoring zijn voorbeelden van onderdelen die ze onderscheiden. De 5 leden van de stuurgroep vragen teamgenoten om een werkgroep voor een onderdeel te vormen. Hiermee staat de organisatie als een huis.

Ambitie volgend jaar

Vooruitkijkend naar de 3e editie heeft Rouwenhorst ambities. “We willen het aantal teams van 32 behouden en gaan niet uitbreiden. Het sociale element is heel belangrijk en het toernooi moet persoonlijk zijn. Wel willen we wijzigingen aanbrengen in de verdeling van nationale en internationale teams. Graag willen we nog meer ploegen uit andere landen bereiken. We gaan voor verbeteringslagen in de kwaliteit en niet in de kwantiteit.”

Overig nieuws
Toon meer nieuws