Betere koffie zal zorgen voor nog meer deelnemers

-Veel belovende start OldStars walking basketball bij basketbalvereniging Krimpen-

Elke OldStars club in opstart heeft te maken met opstartperikelen. Zo ook bij de OldStars walking basketball van Krimpen. Alles hadden ze voor elkaar bij de kick-off. Weken was alles voorbereid. Deelnemers hadden ze, een sporthal, een Eredivisiespeler van Feyenoord Basketball als coach. Alles om OldStars walking basketball te promoten en in de schijnwerpers te zetten. Veel pers was verwacht. Maar ja die pers, juist die pers, die stond bij de verkeerde sporthal en miste het event.

Ben Bos kan er wel om lachen. Hij is de kartrekker bij Krimpen en doet enthousiast zijn verhaal. “Jammer dat de pers er inderdaad niet was. Maar als je het enthousiasme bij de deelnemers zag, dan komt die media aandacht vanzelf weer. Afgelopen dinsdag hadden we de eerste officiële training. Ik vond het mooi om te zien dat de deelnemers weer net zoveel plezier hadden als bij de kick-off.”

Laagdrempelig

Ben is heel eerlijk als hij zijn motivatie voor het opstarten van OldStars walking basketball bij Krimpen toelicht. “Als ik normaal basketbal speel, dan krijg ik snel last van mijn rug. Daarnaast heb ik diabetes. Ik zag dit voorbij komen bij Feyenoord Basketball en dacht dat is wat voor mij. Nu ben ik dus mijn eigen sport aan het organiseren. De laagdrempelige aanpak spreekt meer mensen aan merk ik.”

Krukken

“Afgelopen dinsdag kwam er bijvoorbeeld een vrouw die liep met een kruk. Ze heeft de eerste vijf minuten langs de kant toegekeken. Toen besloot ze om gewoon mee te gaan doen. Geweldig toch?! Het geeft aan dat deze sport voor iedereen toegankelijk is en dat mensen hun eigen grenzen verleggen. Bij onze groep heeft één persoon eerder gebasketbald. De rest heeft vroeger bijvoorbeeld gewandeld. Het mooie is dat er ook een deelnemer tussen zit die nog nooit heeft gesport. Fantastisch dat zulke mensen zich nu aangesproken voelen om OldStars walking basketball te spelen. Ze hebben allemaal evenveel plezier in het spelletje.”

Grote behoefte

‘Het enthousiasme zit niet alleen bij de deelnemers’ – vervolgt Ben. “Synerkri, een sportservice bureau uit Krimpen aan den IJssel, is ook erg enthousiast. Zij zaten echt op een initiatief als deze te wachten. De verzoeken stromen namelijk bij hun binnen van ouderen die op een aangepaste manier willen sporten. Synerki steunt ons, ze zijn zo blij met OldStars walking basketball dat ze zelfs de huur van de sportzaal betalen tot aan het einde van dit jaar. Feyenoord Basketball heeft ons ook erg geholpen door voor de kick-off een Eredivisiespeler als coach te regelen. De deelnemers liepen met hem weg, echt top was dat. Om alle partijen bij elkaar te brengen en om ons te ondersteunen met de communicatie helpt het Nationaal Ouderenfonds ons. Zo krijgen we van alle kanten duwtjes om hier een succes van te maken.”

Koffie

“De komende tijd proberen we meer deelnemers te vinden. De lokale krant en de supermarkt blijken hierbij het beste te werken. En wat misschien wel het beste werkt, is betere koffie regelen. Koffie drinken is een belangrijk aspect bij ons en de Senseo werd niet echt gewaardeerd haha. We spelen elke dinsdag van 19.30-20.30. Iedereen is welkom om zich aan te sluiten. De koffie staat klaar!”

Terug naar nieuws