Nieuws
Cijfers over de Almelo City Cup 2018

Voor het derde jaar op rij vond dit jaar een editie van de Almelo City Cup plaats, een OldStars-evenement met internationale aantrekkingskracht. Het Nationaal Ouderenfonds verzamelde een aantal cijfers die de omvang van het evenement onderstrepen.

Een week na afloop van het driedaagse festival laat Huib Rouwenhorst van stichting Gold Stars Heracles Almelo al blijken dat het vizier op 2019 is gericht. “Een dag na het toernooi ontvingen we al zes aanmeldingen van teams die er dit jaar niet bij waren maar volgend jaar wel mee willen doen. Het is de vraag of we hen blij kunnen maken, in principe hebben de deelnemende teams van dit jaar ook volgend jaar voorrang.”

Cijfers en feiten
In een paar zinnen schetst Rouwenhorst hiermee de toenemende omvang van het evenement. Het Nationaal Ouderenfonds vroeg Rouwenhorst om een aantal cijfers te delen over het driedaagse OldStars-festival, een verzoek dat snel werd ingewilligd:

Feiten en cijfers Almelo City Cup 2018

Aantal deelnemende teams 32
Aantal nationaliteiten van de teams 5 (Duitsland, België, Schotland, Engeland en Nederland)
Aantal spelbegeleider 16
Aantal nationaliteiten van de spelbegeleiders 3 (België, Engeland en Nederland)
Aantal wedstrijden 128
Aantal vrijwilligers 50+
Aantal samenwerkende organisaties 10*
Aantal bezoekers per dag Enkele honderden
Aantal samengestelde lunchpakketten 700
Aantal gesmeerde plakken krentenwegge 600
Aantal taxichauffeurs 8 **
Aantal taxiritten van en naar Schiphol 16 met busjes en 2 met een touringcar
Aantal taxiritten van hotel naar stadion 18 met busjes en 2 met een touringcar

 

* Zorgcentra, gezondheidsinstellingen, ROC, Almelo promotie, het Nationaal Ouderenfonds, Heracles Almelo, cvv Oranje Nassau, gemeente Almelo, Preston Palace Almelo.

** Alle chauffeurs zijn tevens Gold Star bij stichting Gold Stars Heracles Almelo

Persoonlijke hoogtepunten
“Naast het sportieve karakter en het enthousiaste spel van de deelnemers wil ik een aantal hoogtepunten benadrukken. De uitreiking van de Fair Play Cup door de echtgenote van ons overleden bestuurslid Ben Hulshof, in het bijzijn van haar bijna voltallige familie, is er daar een van”, blikt Rouwenhorst verder terug.

“Ook de primeur van de potjes tussen Molukse en Surinaamse walking footballers gaf een mooie extra dimensie aan het toernooi. En tot slot was het partnerprogramma, dat dit jaar voor het eerst was toegevoegd, een groot succes”, vervolgt hij.

Al met al bewijst de Almelo City Cup zich als een van de grootste Europese walking football-evenementen waarbij bewegen en vooral ontmoeten centraal staat. Rouwenhorst daarover: “Mensen uit verschillende windstreken of landen gaan met elkaar op de foto, of hebben samen een consumptie genoten. Daarbij, de aanwezigheid van de oud-internationals Sonny Silooy en Hendrie Krüzen zorgde bij veel mensen voor een speciaal foto moment.”

In 2019 organiseert stichting Gold Stars Heracles Almelo de volgende en vierde editie van de Almelo City Cup. Meer informatie over het evenement is te vinden op https://almelocitycup.nl/.

Dit artikel draagt bij aan de doelstellingen van OldStars en wordt mogelijk gemaakt door Menzis, Van Boxtel hoorwinkels, Riki Stichting en FNO.

 

Overig nieuws
Netwerkbijeenkomst 28 maart
Nieuws
Netwerkbijeenkomst op 28 maart

Sv Overbos en het Nationaal Ouderenfonds organiseren op 28 maart een kennissessie over het programma -‘OldStars, gezond oud worden in […]

Lees meer
In memoriam: Sjaak de Wit
Nieuws
In memoriam: Sjaak de Wit (67)

Gisteren bereikte ons het droevige bericht dat na een kort ziektebed Sjaak de Wit uit Monnickendam is overleden.  Sjaak maakte […]

Lees meer
Toon meer nieuws