Basketbalvereniging Crackerjacks

In samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds heeft Crackerjacks het initiatief genomen om binnen de vereniging te starten met Walking Basketball voor ouderen c.q. 60-plussers. Een mooie aanvulling op de bestaande mogelijkheden binnen de vereniging, zoals peanuts basketbal, 5 x 5 basketbal, 3 x 3 basketbal en rolstoelbasketbal.

We stonden in de startblokken om op 31 maart 2020 te starten met een (eerste) groep deelnemers. In sporthal Zielhorst aan de Trompetstraat in Amersfoort. Door het coronavirus en de beperkende maatregelen die als gevolg daarvan zijn genomen was dat helaas niet mogelijk. Heel begrijpelijk, want gezondheid en veiligheid zijn belangrijker.

Uiteraard volgen ook wij de landelijke richtlijnen als het gaat om het toepassen van de noodzakelijke maatregelen. Samen met het Ouderenfonds en het Amersfoortse sportbedrijf SRO zijn we tot de conclusie gekomen dat we op z’n vroegst in de 2e helft van september 2020 zouden kunnen starten. Maar ook dat is op dit moment nog niet zeker. We willen ook geen risico nemen als het gaat om onze doelgroep (ouderen). Het moet volstrekt verantwoord zijn om ouderen weer samen te kunnen laten sporten.

Zodra we die zekerheid hebben, zullen we de publiciteitscampagne starten en ook op deze website melding maken van de start van walking basketball bij Crackerjacks in Amersfoort.