fbpx

Duinrand S: wandelvoetbal in Schoorl

Wandelvoetballen is meer dan wandelen en voetballen

wandel voetbal

Bij Duinrand S wordt al twee jaar wandelvoetbal gespeeld. Een gezelligste potje voetbal voor mannen en vrouwen van 60 jaar en ouder (iets jonger mag ook).

Fien, onze enige dame in het gezelschap zegt er het volgende over: ‘Heerlijk. Een uurtje beweging in de frisse lucht zonder dat ik hard hoef te lopen’. Naast Fien lopen er nog zeven mannen rond. Ook zij gaan iedere woensdagmiddag met plezier naar het voetbalveld.

 

Verkeerd beeld

Menigeen heeft een verkeerd beeld van wandelvoetbal. Het is behoorlijk intensief en leuker nog, je kunt zelf bepalen hoe intensief je speelt. De één is wat fanatieker dan de ander. Menigeen komt met een bezweet koppie het veld af na een potje wandelvoetbal. Wandelvoetbal is een teamsport waarin je samenwerkt, beweegt, plezier maakt en ontspant. Probeer het gewoon!

 

Wanneer en waar

Wij spelen iedere woensdagmiddag om 15.00 uur op het kunstgrasveld van Duinrand S te Schoorl (m.u.v. De vakanties). Het veld is ongeveer 15 x 20 meter (hangt af van de grootte van de groep) en heeft kleine doeltjes. Na een korte warming-up spelen we ongeveer 50 minuten lang een partijvorm. Na afloop doen we gezellig met zijn alleen een bakkie koffie in de kantine. Met liefde gezet door Ellen Ruis

Wilt u een keer een training proberen dan bent u van harte welkom. U kunt altijd contact opnemen met onderstaande of gewoon even langskomen.
De middag staat onder leiding van Bewegingsdocent Dennis Schuit. U kiest zelf voor de kleren waarin u het lekkerst beweegt.

 

Regels

De regels van het wandelvoetbal zijn heel makkelijk.
* Er mag alleen gewandeld worden
* Sliding is verboden
* De bal moet onder de heupen blijven i.v.m. de veiligheid van het gezicht
* Voorbij de middenlijn mag er gescoord worden
* Bij uit dient de bal vanaf de grond het spel ingebracht te worden
* Er is geen buitenspel
* Er is geen vaste keeper
* Veel plezier is vereist

 

Informatie

Bent u geïnteresseerd dan kunt u contact opnemen met de vereniging

Links

Wandelvoetbal in schoorl (gemaakt door RTVNH)

Facebook pagina wandelvoetbal Schoorl

Promofilmpje gemaakt door Video Journaal Schoorl