fbpx

FC Groningen

In februari 2014 is de Stichting FC Groningen in de Maatschappij, onder de paraplu van FC Groningen, van start gegaan met het project OldStars. Een groep van dertig mannen, in de leeftijd van zestig jaar en ouder, trainen onder de vlag van de Trots van het Noorden iedere donderdag op de velden van VV Hoogezand. Met het project OldStars wil FC Groningen het belang van een actieve leefstijl onder zestigplussers benadrukken en de sociale contacten tussen de mensen bevorderen. 

FC Groningen vindt het belangrijk zich op maatschappelijk gebied in te zetten in haar verzorgingsgebied. Dit doet de club onder meer door het organiseren van veel verschillende projecten, die met name gericht zijn op jongeren. Het project OldStars is een aanvulling  voor de club om – naast jongeren – ook de oudere doelgroep te bereiken. Het project sluit tevens goed aan bij de thema’s sociale samenhang en gezondheid, waar de Stichting FC Groningen in de Maatschappij haar focus op legt.

Ambassadeurs
FC Groningen is vanaf het eerste moment enthousiast over de OldStars en wil daarom het project promoten onder de amateurverenigingen, aangesloten bij het Amateurconvenant van de club. Dit doet FC Groningen in samenwerking met het FC Groningen OldStars-team, dat opgenomen is als ambassadeur van het project.

Ervaringen
Manager maatschappelijke projecten Mick Duzink zegt hierover: ‘’Wij als FC Groningen zien het project OldStars als bijzonder positief. Wij merken dat de leden met veel enthousiasme en gedrevenheid naar de trainingen toegaan en dat ze uitkijken naar de toernooien. Door de fitheidstesten zijn de leden bezig met hun gezondheid en ze willen hier vorderingen in maken. Dat willen wij als FC Groningen graag stimuleren. Tevens is er een hechte groep ontstaan, wat een bijdrage levert aan het sociale aspect van OldStars.’’