fbpx

NAC Breda

In samenwerking met Pluk ! Fysiotherapie en Avans Hogeschool Breda organiseert NAC Maatschappelijk het project NAC OldStars. Onder het motto voetbal is méér dan voetbal kunnen 60-plussers als echte voetbalhelden weer bewegen. Het project NAC OldStars begint iedere week op woensdagochtend met het drinken van een kopje koffie of thee in de kantine. Daarna volgt het sportieve deel met ‘Walking Football’, een variant op voetbal waarbij niet gerend mag worden, zonder keepers wordt gespeeld en fysiek contact niet is toegestaan. De oefeningen zijn, met behulp van de voorafgaande medische intake, speciaal aangepast op de lichamelijke gesteldheid van de OldStars.

Na afloop van de trainingen wordt in de kantine onder het genot van een drankje nog even nagebabbeld tijdens de derde helft. Het project bestaat echter niet alleen uit Walking Football-trainingen. Gedurende de periode staan verschillende sociale activiteiten op het programma. Deze activiteiten variëren van gezamenlijke lunches, biljart- en/of kaartmiddagen tot nationale en internationale oefenwedstrijden. Ook het spelen van een potje voetgolf  of een bedrijfsbezoek aan een sponsor behoren tot de vele sociale activiteiten. Naast het bevorderen en stimuleren van een gezonde leefstijl staat gezellig samenzijn en sociaal contact centraal. NAC Maatschappelijk tracht het project in samenwerking met de samenwerkingspartners te borgen bij meerdere amateurverenigingen in de gemeente Breda én aangesloten randgemeentes.

Het NAC OldStars-programma vindt ieder seizoen van september tot en met juni plaats bij de volgende verenigingen:

Vereniging Locatie Tijd (Iedere woensdag)
WDS’19 Sportpark Paradijs, Ganzerik 80, Breda 10:00u-12:00u
Baronie Sportpark de Blauwe Kei, Blauwe Kei 1A, Breda                                 10:00u-12:00u
Internos Sportpark De Hooge Neerstraat, Olympiade 7, Etten-Leur 10:30u-12:30u
TSC   Sportpark Warande, Warandelaan 10-14, Oosterhout                   10:30u-12:30u
RKVV DIA         Sportpark de Gouwen, Donkerstraat 34, Teteringen 10:00u-12:00u
PCP  Sportpark Lage Kant Noord, Lage Kant 1, Breda 10:00u-12:00u
FC Right-Oh          Sportpark het Bolwerk, Stadsweg 1, Geertruidenberg 10:00u-12:00u
TVC Breda        Sportpark Kwakkelhut, Kwakkelhutstraat 102 , Breda 10:00u-12:00u
V.V. Bavel        Sportpark Roosberg, Bavelse Hei 7, Bavel 10:00u-12:00u

Het project NAC OldStars komt tot stand door een krachtenbundeling tussen NAC Maatschappelijk, Pluk ! Fysiotherapie, Avans Hogeschool Breda en de deelnemende amateurverenigingen.