fbpx

NAC Breda

In samenwerking met Breda Actief, stichting WIJ, Pluk ! Fysiotherapie organiseert Teamplay@NAC het project NAC OldStars. Onder het motto voetbal is méér dan voetbal kunnen 60-plussers voortaan als echte voetbalhelden weer bewegen. Het project NAC OldStars begint iedere week met het drinken van een kopje koffie of thee in de kantine. Daarna volgt het sportieve deel met ‘Walking Football’, een variant op voetbal waarbij niet gerend mag worden en zonder keepers wordt gespeeld. De oefeningen zijn, met behulp van de voorafgaande medische intake, speciaal aangepast op de lichamelijke gesteldheid van de OldStars.

Na afloop van de trainingen wordt in de kantine onder het genot van een drankje nog even nagebabbeld tijdens de derde helft. Het project bestaat echter niet alleen uit Walking Football-trainingen. Gedurende de periode staan verschillende sociale activiteiten op het programma. Deze activiteiten variëren van gezamenlijke lunches, biljart- en/of kaartmiddagen tot nationale en internationale oefenwedstrijden. Naast het bevorderen en stimuleren van een gezonde leefstijl staat gezellig samenzijn centraal. Teamplay@NAC tracht het project in samenwerking met de samenwerkingspartners te borgen bij meerdere amateurverenigingen in de gemeente Breda én aangesloten randgemeentes.

Het NAC OldStars-programma vindt september plaats bij de volgende verenigingen:

WDS’19  (Ganzerik 80 – Breda) – Woensdag om 10.00 u
Baronie (Blauwe Kei 1A – Breda) – Woensdag om 10.00 u
TSC (Warandelaan 10-14 – Oosterhout) – Woensdag om 11.00 u
Internos (Olympiade 7 – Etten-Leur) – Woensdag om 11.00 u

Het project NAC OldStars komt tot stand door een krachtenbundeling tussen Teamplay@NAC, Breda Actief, WIJ, Pluk ! Fysiotherapie en de amateurverenigingen WDS’19, Baronie, TSC en Internos.