fbpx

RKvvWDZ

 Walking football

WDZ

Ondanks de snelle groei in de laatste jaren is WDZ een echte vriendenclub gebleven, waarin iedereen zich kan thuis voelen. We streven naar een hoog prestatief peil zonder daarbij de sociale aspecten uit het oog te verliezen. De activiteiten op het veld zijn voor ons even belangrijk als de nevenactiviteiten.
Bij WDZ kennen we actieve voetballers van nog geen vier jaar tot boven de zeventig, waarvan de laatsten een aantal met walking football bezig zijn. Ruim 150 vrijwilligers telt de vereniging en daar zijn we bijzonder trots op.

WDZ Walking Football

In maart 2017 zijn we gestart met een afdeling Walking Football. Een schot in de roos. Deze afdeling telt nu 18 leden, 17 mannen en 1 vrouw. Elke week trainen we op woensdagmorgen op het kleine oefenveld van het Sportpark Neerhagerbos. Het was wel even wennen voor de oud-voetballers, niet lopen, geen lichamelijk contact, de bal niet boven heuphoogte, ga er maar eens aanstaan om in een jarenlange voetballoopbaan opgebouwde reflexen te onderdrukken. Daar waren wel wat trainingen voor nodig. Maar het loopt steeds beter en het plezier in het spel is groot. Ook na de trainingen is het gezelligheid troef, met name bij het ophalen van herinneringen van lang vervlogen tijden. Ook hebben zich inmiddels al enige inwoners van het dorp aangemeld en het doet bijzonder deugd te zien hoe zij zich thuis voelen in de groep.

Cirkel

De cirkel is rond bij WDZ. We beginnen met de driejarigen bij de bambini. Met zes jaar gaan ze over naar de jeugdteams en met achttien naar de senioren. Langzaam afbouwen gaat in het 45+ zevental, waarna nog de nodige jaren bij de veteranen gevoetbald. Tenslotte kunnen de opa’s en oma’s terecht op woensdagmorgen bij het wandelvoetbal en gaan ze woensdagmiddag met de kleinkinderen naar de training van de bambini en andere jeugdteams en op zaterdag zijn ze natuurlijk ook present.

Tenslotte: de leden van de afdeling wandelvoetbal behoren zonder uitzondering tot de grote groep van WDZ vrijwilligers.