fbpx

SV Bedum

SV Bedum is opgericht op 12 juli 2013 uit een geslaagde fusie tussen de Bedumer voetbalclubs CVVB en VV Bedum. Beide moeder-verenigingen kennen een rijke historie. Oprichtingsdata VV Bedum 30 augustus 1933. CVVB is een amateurvoetbalvereniging uit Bedum op christelijke grondslag. De vereniging werd opgericht op 23 april 1948.

 

Walking Football SV Bedum experimenteert met de spelregels.

Na 2 jaar met de tot nu toe geldende spelregels te hebben gespeeld, experimenteert de groep Walking Football spelers van de SV Bedum nu met de spelregel dat er niet mag worden “gerend”.

Afgesproken is nu dat iedereen mag rennen, behalve de speler die balbezit heeft. Na aanname van de bal mag hij hooguit snelwandelen terwijl hij de bal aan de voeten heeft.

Voorheen mocht niemand rennen, hooguit snelwandelen. Doordat we geen echte snelwandelaars zijn, werd er krampachtig gewandeld. Dit geeft een extra belasting voor de spieren aan de achterzijde van de benen, hetgeen blessures kan opleveren. Nu mogen we ons vrij bewegen, wat ten goede komt van de spieren. In de praktijk word er ook niet echt hard gerend, daarvoor is het speelveld ook te klein. De bal gaat nu ook minder vaak over de zijlijn en de scheidsrechter behoeft slechts de bal bezittende speler te beoordelen op het snelwandelen/rennen. Hier was vaak discussie over.

Het voordeel van dit spel is, dat er beter en sneller posities  ingenomen kunnen worden en dat iedereen beter aanspeelbaar is.

Ook de niet rennende speler kan de bal beter overspelen.

Tot nu toe geven wij de voorkeur aan de nieuwe speelwijze. Op 8 maart a.s. komt de landelijke coördinator Walking Football bij ons op bezoek en zal Jochem Dijk (één van onze fysiotherapeuten) uitleg geven waarom sneller en soepeler lopen fysiek beter is dan “krampachtig” snelwandelen.