fbpx

Voetbalvereniging Uno Animo

 

Uno Animo begint per 16 januari 2020 met Walking Football.  Hieraan vooraf is via publicaties in “Rond de Toren” en “Duinkoerier”, en door mensen persoonlijk te benaderen, reclame gemaakt. Wekelijks gaat op donderdagochtend  op deze wijze gesport worden speciaal dus voor 60-plussers onder begeleiding van een, voormalig, voetbaltrainer en een fysiotherapeut. Beiden zijn ook 60-plus en doen actief mee. Tot op heden hebben 31 mannen zich gemeld. De jongste 60 de oudste 79; gemiddelde leeftijd 72 jaar. Sommigen weliswaar met enig voorbehoud vanwege een blessure of kwaaltje. De eerste 3 trainingen zijn gratis, om te bezien of het allemaal lukt en aan de verwachting beantwoordt. Daarna wordt men definitief lid van Uno Animo.

Gezond en Sociaal.

Veel 60-plussers kampen met (chronische) blessures of zijn niet fit waardoor ze niet (meer) of te weinig bewegen. Blessures of andere lichamelijke ongemakken zijn zelfs de belangrijkste reden dat 60-plussers stoppen met sporten. Een ongunstige ontwikkeling want sport en bewegen kunnen de gezondheid van deze groep juist positief beïnvloeden. Gelet op het feit dat het aandeel 60-plussers in onze gemeente groeit, is adequaat sportaanbod zoals Walking Football dus cruciaal. Daarnaast dient Walking Football nog een hoger doel: 60-plussers uit hun sociaal isolement halen en/of voorkomen dat zij daar in terecht komen. In teamverband voetballen draagt bij aan het verwezenlijken van dit doel. Bewegen voor en door ouderen zijn ook doelstellingen die momenteel nadrukkelijk, door onze (plaatselijke) overheid, gepropageerd worden.

Op advies van de KNVB, en in samenwerking met een sportschool zal aan iedere deelnemer, gratis, een sportkeuring aangeboden worden.

Kosten:

Naast de contributie van E 78.- per jaar (gereduceerd tarief als “recreatief” lid, normaal E 195-) zal iedere deelnemer moeten beschikken over de benodigde uitrusting zoals voetbalschoenen, trainingspak, windjack, shirtje, broek en kousen. De totale kosten bedragen al gauw E 300.-

Om te voorkomen dat mensen afhaken vanwege  financiën is de vereniging Uno Animo bereid een kledingpakket in bruikleen ter beschikking te stellen.

Daarnaast moet de club extra materialen aanschaffen zoals ballen, hesjes, pionnen, doeltjes.

Aan enkele deelnemers zal verzocht worden om een cursus te gaan volgen, op kosten van de club uiteraard, opdat het AED apparaat (onverhoopt) op de juiste wijze bediend wordt. We hebben immers te maken met een kwetsbare leeftijd-groep.

Tijden: iedere donderdag van 9.30 uur tot 11.00 uur