fbpx

Schagen United

 

Het walking football team van SRC

Walking Football in Schagen wordt elke dinsdagochtend gespeeld op de velden van  Schagen United op Groenoord. Het is een paar jaar geleden opgestart door Sportservice Schagen.

“Iedereen is welkom, of hij of zij wel of geen voetbalervaring heeft maakt niet uit”. Meedoen is belangrijker dan winnen.

Zoals de naam al zegt, er mag alleen worden gewandeld, dus er mag niet worden gerend. Het voetbalveld is ongeveer 40×20 mtr en we spelen met kleine doeltjes, zonder keeper. Ook mag de bal niet hoger dan heuphoogte worden geschoten. Geen slidingen of lichamelijk contact. Een team bestaat normaal uit 6 spelers en de minimumleeftijd is eigenlijk 60 jaar, maar bij ons hebben we ook enkele jongere spelers. De jongste speler bij ons is 56 en de oudste is 80+.”

We starten elke dinsdagochtend tussen 9:45-10:00 uur. Eerst een warming up, dan een spelvorm met de bal en gevolgd met een partijvorm, waarbij de partijen ongeveer even sterk worden ingedeeld, e.e.a. afhankelijk van de opkomst. Na afloop gezamenlijk, gezellig een kopje koffie in de kantine. Men kan vrijblijvend mee doen, er is geen lidmaatschap vereist. Men betaalt alleen voor de koffie in de kantine.