fbpx

W.V.V. Old Stars Helmond

     

W.V.V. Old Stars Helmond trainen wekelijks op sportpark Houtsdonk 

Iedere dinsdag staan wij met zo’n 20 mannen op het voetbalveld voor een training Walking Football. Een voetbalvariant voor de 60-plusser waarbij de spelregels gedeeltelijk zijn aangepast om de blessuregevoeligheid te verminderen en het sociale aspect te vergroten. 

Walking Football wordt in heel het land beoefend, volgens duidelijke regels en richtlijnen Er wordt 6 tegen 6 gespeeld, zonder keepers op een veld van 25 bij 40 meter. Lichamelijk contact is niet toegestaan, de bal mag niet boven heuphoogte worden gespeeld en van eigen helft mag er niet worden gescoord. Het is mooi om te zien dat de heren zo’n lol hebben op het veld, maar dat wil niet zeggen dat er niet serieus wordt gevoetbald. Elke training begint met een warming-up en een aantal trainingsvormen. Aansluitend wordt er een wedstrijd gespeeld. We besluiten de training met een cooling-down. Maar het gaat niet louter om sporten en bewegen. Het gaat ook om gezelligheid, slap geouwehoer en sociale contacten. Voor en na de voetbaltraining is de kantine van voetbalvereniging HVV open voor een drankje of nog even te kletsen.

Walking Football is een leuke en gezellige manier voor zowel mannen als vrouwen die kennis willen maken met de voetbalsport, of een reeds stopgezette carrière willen hervatten. Deze voetbalvariant richt zich op de 60-plussers maar ook als de 60 jaar in het vizier komt dan kunt u meedoen! De training begint op dinsdagochtend om 10:00 uur op sportpark Houtsdonk, Heeklaan 21 in Helmond. De trainingsduur is ongeveer 1,5 uur.

W.V.V. Old Stars Helmond is een zelfstandige OldStars vereniging met een eigen bestuur:

Voorzitter:                     Nico Kanon

Penningmeester:         Theo Benders

Secretaris:                     Peter Martens

Sponsorcommissie:     Jan Lourenssen

Meer informatie op www.jibbhelmond.nl of neem contact op met onderstaande personen

Buurtsportcoach,  Kristian van den Nouwlant, 06 – 29 04 64 99, kristianvandennouwlant@jibbhelmond.nl

Secretaris, Peter Martens, 06 – 44 05 33 09, pjmmartens54@gmail.com