Nieuws
De vierde bijeenkomst van de landelijke spelersraad OldStars walking football volgt op 24 januari

De landelijke spelersraad OldStars walking football  is anderhalf jaar geleden opgericht om de OldStars-doelgroep advies te laten geven aan de drie landelijke projectorganisaties van de spelvorm, het Nationaal Ouderenfonds, de KNVB en de Eredivisie. Deze raad bestaat medio december 2018 uit veertien actieve leden die de verschillende voetbalregio’s vertegenwoordigen.

Onderwerpen die in de raad ter sprake komen lopen uiteen van het definiëren van een visie voor de spelvorm, het samenstellen van een plan van aanpak en ondersteuning binnen de verschillende regio’s. Kortom: de belangrijkste landelijke ontwikkelingen komen in de landelijke spelersraad aan bod. Inmiddels is de spelersraad drie keer bijeengekomen, de meest recente bijeenkomst was op donderdag 20 september.

Die laatste bijeenkomst stond in het teken van de transitie van het projectmanagement voor de uitrol van OldStars walking football: tijdens de bijeenkomst is de intentie uitgesproken om die landelijke verantwoordelijkheid in januari 2019 over te dragen van het Nationaal Ouderenfonds naar de KNVB. Daarvoor heeft de spelersraad input gedeeld, onder meer op de mogelijke toekomstige beleidskeuzes van de KNVB.

De landelijke spelersraad OldStars walking football

Bij de volgende bijeenkomst, op donderdag 24 januari 2019, wordt deze input besproken en verder afgestemd met de bond. Verder is er dan aandacht voor de invloed van de spelersraad, de samenstelling en de visie voor de komende jaren.

Het Nationaal Ouderenfonds en de KNVB zijn nog op zoek naar vier OldStars die vrijwillig willen deelnemen in de landelijke spelersraad OldStars walking football. De regio’s die in de huidige samenstelling nog niet zijn vertegenwoordigd zijn Limburg, Utrecht, Drenthe en Zeeland. Ben je geïnteresseerd in deze adviserende rol? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar Johan Annema, de landelijke projectleider OldStars walking football voor het Nationaal Ouderenfonds. Hij is te bereiken via j.annema@ouderenfonds.nl.

Dit artikel draagt bij aan de doelstellingen van OldStars en wordt mogelijk gemaakt door Menzis, Van Boxtel hoorwinkels en FNO

Overig nieuws
Toon meer nieuws