Nieuws
Een versterking voor het landelijke OldStars projectteam: Oranje-Leeuwin Renate Jansen

Sinds deze week is Renate Jansen onderdeel van het landelijke projectteam OldStars walking football bij het Nationaal Ouderenfonds. De 27-jarige inwoonster van Hengelo gaat in stagevorm meehelpen bij de organisatie en uitvoering van evenementen, trainingen en kick-offs. Jansen is vooral bekend vanwege haar persoonlijke voetbalcarrière: vorig jaar maakte zij deel uit van het Nederlandse vrouwenvoetbalteam dat in eigen land de Europese Titel veroverde.

De aanvalster van FC Twente is in contact gekomen met het Nationaal Ouderenfonds via oud-hockeyinternational Silvia Karres. “Ik ben via het programma van Karres, De Sportmaatschappij, bij OldStars terecht gekomen. De Sportmaatschappij is in het leven geroepen om actieve en net gestopte topsporters de maatschappij in te helpen. Naast deze baan ben ik ook professioneel voetbalster”, vertelt ze.

“Specifiek in het oosten ga ik het landelijke OldStars-projectteam helpen. Ik kijk er heel erg naar uit om walking football verder op te opzetten en bekender te maken. Ik ga me bezighouden met het organiseren en begeleiden van OldStars-projecten. Verder vind ik het een enorm leuke uitdaging om met ouderen te gaan werken. Al met al heb ik heel veel zin in de kansen die het project mij biedt”, vervolgt Jansen over haar rol in het team.

Het laatste wapenfeit van Jansen in het shirt van FC Twente? Het winnende doelpunt in de door FC Twente gewonnen openingswedstrijd van het huidige eredivisieseizoen voor vrouwen. Op vrijdagavond 7 september volstond haar doelpunt voor de eerste driepunter, tegenstander in die wedstrijd was PSV. “Toch lekker om direct van PSV te winnen, het is altijd een van de sterkere ploegen in de competitie.”

Jansen is bezig aan haar vierde seizoen voor de ploeg uit Enschede, daarvoor kwam zij zeven jaar uit voor het vrouwenteam van ADO Den Haag. Haar ambitieuze ogen zijn in regio Twente verre van gesloten voor OldStars. “Naar mijn inzicht is OldStars walking football nog niet bekend genoeg in Twente. Ik zal er al mijn energie in stoppen om het project op de kaart te zetten. Mijn doel is om zoveel mogelijk positieve ervaringen te creëren met walking football.”

Dit artikel draagt bij aan de doelstellingen van OldStars en wordt mogelijk gemaakt door Menzis, Van Boxtel hoorwinkels en FNO.

 

Overig nieuws
Nieuws
Nederland is toe aan de derde helft

De derde helft, een bekend begrip in de sportwereld. Gezelligheid, humor, napraten, elkaar ontmoeten. Langer blijven hangen dan gepland. Verhalen […]

Lees meer
Toon meer nieuws