Eerste OldStars tafeltennis opstartcursus gaat van start

Op 26 april vindt in Baarn bij BTTV de Elan eerste OldStars tafeltennis opstartcursus plaats. Deze OldStars tafeltennis opstartcursus is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking met de NTTB. Het doel ervan is om trainers en begeleiders handvatten aan te reiken om ouderen op een verantwoorde wijze ouderen via OldStars tafeltennis in beweging te brengen.

Binnen de doelgroep OldStars tafeltennis bestaat verantwoord bewegen uit drie bouwstenen. Deze bouwstenen zijn diverse spellen in het tafeltennis, het aanbieden van de juiste beweegvormen en de sociale setting waarin dat gebeurt. Dit laatste wordt ook wel sociale activering genoemd.

Deze bouwstenen leveren tezamen een bijdrage aan de gezondheidsvaardigheden van ouderen. Met behulp van deze cursus heeft de trainer beter inzicht in wat verantwoord bewegen is. Door beweegvormen en spelvormen aan de training toe te voegen, gaat iedereen met nog meer plezier meedoen aan de oefenvormen op zijn en/of haar eigen niveau.

De deelnemers hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan een OldStars ASM instructeurschap dat door de organisaties in de loop van 2019 wordt aangeboden.

Hoe ziet het programma van de cursus eruit?

Duur van de cursus 7 uur
Tijdstip aanvang 09.00 uur met koffie
Tijdstip einde 16.00 uur

Locatie BTTV Elan, Meester de Groothof 12 3742 SJ Baarn

Aanwezige faciliteiten Besprekingsruimte voor de lessen, sporthal, kleedkamer en douchefaciliteiten

Vereiste kleding Sportieve kleding en schoeisel voor indoor

Programma
Het programma van de cursus start om 09.30 uur en bestaat uit een theorieprogramma en praktijkprogramma. De opstartcursus is voornamelijk van praktische aard. De lunch wordt verzorgd door het Ouderenfonds.

Certificering
Voor het volgen van de cursus wordt een bewijs van deelname uitgereikt. In de toekomst is het mogelijk om deel te nemen aan een vervolgopleiding, de OldStars ASM instructeurschap.

Terug naar nieuws