Nieuws
Enschedees toernooi-deelnemers staan volop in belangstelling en kou

“Hey Jan, dit zijn toch geen menselijke omstandigheden meer? Wat een kou! Gelukkig spelen wij oogstrelend voetbal waar je spontaan warm van wordt haha.”

Waar de meeste ouderen op woensdag 29 november lekker binnen bleven en weinig in beweging kwamen, waren er op de velden van Sportclub Enschede maar liefst 41 OldStars actief. En dat valt te prijzen, want de waterkoud zorgde voor de nodige rillingen. “Vandaag zijn we verplicht om veel te bewegen. Constant vrijlopen, dat is de enige manier om lekker warm te blijven.”

Strijdliederen
Het Nationaal Ouderenfonds, Menzis, FC Twente Scoren in de Wijk en de stichting Walking Football Twente Euregio maakten het toernooi mogelijk. Het toernooi begon met het opwarmen van de spieren. Deze warming-up duurde iets langer dan normaal, de reden behoeft geen toelichting meer. Spontaan zetten een aantal OldStars strijdliederen in. Nergens op de voetbalvelden zie je zoveel plezier tijdens de warming-up als bij de OldStars!

Flinke belangstelling
Over belangstelling hadden de sportievelingen niet te klagen. RTV Oost kwam een rapportage maken, evenals FC Twente TV en Enschede TV. Als kers op de taart, gaf wethouder Jurgen van Houdt de aftrap. Zijn poging om de bal in het doel te schieten mislukte. Dat de beste man toch juichend wegliep deerde niemand. De wethouder mocht daarna diverse media te woord staan: walking football was weer een hot topic, daar ging het bovenal om.

Geen winnaar
Zelfs een lokale voetbalclub uit Duitsland stuurde een afvaardiging. Deze oosterburen willen zelf OldStars walking football opzetten en lieten zich gewillig inspireren. Ook lokale voetbalverenigingen wisten de weg naar het sportpark van Sportclub Enschede te vinden. Al met al, was het toernooi direct geslaagd. Geen winnaar, want daar ging het niet om. Het steeds populairder wordende walking football verder op de te kaart zetten, dat was het doel. Missie meer dan geslaagd!

 

Gerrit Klein Wolt (76)

Gerrit Klein Wolt (76)

Groepsfoto Enschedees toernooi

Groepsfoto Enschedees toernooi.

Wethouder Jurgen van Houdt in gesprek met RTV Oost.

Wethouder Jurgen van Houdt in gesprek met RTV Oost.

 

Dit artikel is onderdeel van het project ‘Met OldStars de regio in’. Het draagt bij aan de doelstelling van OldStars en wordt mogelijk gemaakt door Menzis, Van Boxtel hoorwinkels, Riki Stichting en Nuts Ohra.

Overig nieuws
Toon meer nieuws