fbpx

Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De kick-off van OldStars walking korfball bij FSC

4 september @ 09:00 - 12:00

Beste senioren, verenigingsbestuurder en/ of buurtsportcoach,

 

Met deze brief nodigen wij u graag uit voor de kick-off van de OldStars walking korfball cursus van 10 weken georganiseerd door FSC Korfbal, Gemeente Eersel, het KNKV en het Nationaal Ouderenfonds. Deze kick-off van de cursus vindt plaats op 4 september 2020 op het complex van FSC Korfbal. OldStars walking korfball is één van de spelvormen van OldStars Sport. Waar OldStars walking football al jaren een groot succes is in Nederland, streven het Nationaal Ouderenfonds en FSC Korfbal er naar om de nieuwe aangepaste spelvorm OldStars walking korfball ook een bekend begrip te maken. De cursus duurt tot 10 weken. Na de 10 weken is de ambitie om dit structureel aan te bieden bij FSC.

Met OldStars walking korfball biedt het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking met het KNKV een aangepaste spelvorm aan voor korfbal op latere leeftijd. De belangrijkste aanpassingen zijn niet rennen, op 1/4 van het veld in de breedte, 4 tegen 4, schieten mag altijd en niet springen bij schieten. Deze aangepaste spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Deze cursus staan onder begeleiding van een OldStars begeleid(st)er en/of trainer.

 

Programma

Tijdstip                         Onderdeel

 

09:30 uur                     Inloop met koffie/thee

10:00 uur                     Toelichting OldStars walking korfball

11:15 uur                     Einde training

11:30 uur                     Afsluting

 

De activiteit is specifiek gericht op de doelgroep 55+ en is voor zowel mannen als vrouwen toegankelijk. Voor deze activiteiten zijn niet alleen (oud)leden van de vereniging welkom, maar ook andere geïnteresseerden. Het is een laagdrempelige beweegvorm, waarbij iedereen op zijn of haar niveau mee kan doen. De cursus staat onder leiding van een OldStars begeleider en/ of trainer, Loek Weimar. Tijdens de cursus worden de landelijk corona richtlijnen gevolgd tijdens de cursus.

Locatie                        Sportpark de Breemakker, Breemakkerweg 2, Knegsel

Kosten                         Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de cursus.

Na afloop is er een gezellige ‘derde helft’, uiteraard onder het genot van een kopje koffie/thee.


Aanmelden en contactinformatie

Graag horen we of u net zo enthousiast bent als wij en wilt meedoen of komt kijken. U kunt zich opgeven via info@fsckorfbal.nl of www.oldstars.nl/club/fsc-korfbal

 

 

Met vriendelijke groet, namens de organisatie,

 

Carlo van der Heijden, FSC Korfbal

Johan Annema, Nationaal Ouderenfonds

Gegevens

Datum:
4 september
Tijd:
09:00 - 12:00
Evenement Categorie:

Oldstars nieuws

Meer nieuws