Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kennismaking OldStars walking handball @ HV Hellas

13 november 2019 @ 09:30 - 12:30

Op woensdagochtend 13 november geeft HV Hellas aan ieder de mogelijkheid om kennis te maken met OldStars walking handball. Bij HV Hellas is het walking handball de afgelopen maanden een succes geworden. Inmiddels heeft het initiatief ook de landelijke media gehaald. Centraal in de aanpak van HV Hellas staat de beweegstrategie van het Ouderenfonds&NHV. Dit is in samenwerking met het ASM ontwikkeld. Tijdens deze ochtend is er de mogelijkheid om als begeleider/ trainer/ initiatiefnemer en/of verenigingsbestuurder informatie te krijgen om het programma OldStars Sport op te starten en wordt er de mogelijkheid gegeven om inzicht te krijgen in de aanpak die door OldStars trainer Leon van Schie wordt ingezet. Op deze ochtend wordt er getraind door de walking handball groep van HV
Hellas. De ochtend is niet alleen bedoeld voor initiatiefnemers die met walking handball aan de slag willen, maar ook voor andere trainers/ begeleiders die aan de slag zijn om ouderen in beweging te krijgen via het programma OldStars Sport en meer kennis willen opdoen als trainer/ begeleider in dit vakgebied.

Europese studie
Aan het eind van het programma gaan we voor een Europese studie graag in gesprek met begeleiders van OldStars groepen. Het Nationaal Ouderenfonds is onderdeel van een Europese studie om beter inzicht te krijgen in de behoefte van online informatie voorziening/hulpmiddelen voor begeleiders. Het doel is om ervaringen van jullie als begeleiders te verzamelen en daarmee toe te werken naar een online platform. Met het uitwisselen van praktijkverhalen, krijgt de projectgroep inzicht in de bestpractice oplossingen die gedeeld kunnen worden met OldStars begeleiders en waar de behoefte ligt om begeleiders nog beter te faciliteren met online informatievoorziening en online hulpmiddelen.

Programma
Wat kun je van de ochtend verwachten? Op een interactieve wijze gaan we met jullie in gesprek over hoe je het OldStars Sport programma kan opstarten, welke aanpak Leon van Schie gebruikt, welke uitdagingen jullie tegenkomen, welke oplossingen andere OldStars begeleiders hebben en hoe een onlineplatform aan een oplossing kan bijdragen.

Tijdstip      Onderdeel
9.30 uur    Inloop met koffie/thee
10:00 uur  Aanvang programma van HV Hellas en toelichting door Leon van Schie
12:00 uur  Hoe kan een online platform handvatten aanreiken?
12:30 uur  Afsluiting met lunch

Hierbij de informatie voor deze ochtend:
Locatie       HV Hellas, Laan van Poot 353-A, 2566 DA Den Haag
Kosten       Gratis

Graag opgeven via info@oldstars.nl en/of j.annema@ouderenfonds.nl 

 

Gegevens

Datum:
13 november 2019
Tijd:
09:30 - 12:30
Evenement Categorie:

Oldstars nieuws

Meer nieuws