fbpx

Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Digitale bijeenkomst OldStars tennis Limburg

11 mei @ 19:30 - 21:00

Limburg vergrijst, een trend die veel tennisverenigingen ook terugzien in hun ledenbestand. Veel ouderen willen echter blijven tennissen omdat het levensloopbestendige sporten zijn. Maar dit doen ze niet altijd (meer). Dit komt niet alleen door fysieke ongemakken, maar ook doordat er onvoldoende passend aanbod te vinden is. Daarom biedt de KNLTB in samenwerking met Het Nationaal Ouderenfonds en Menzis het project ‘OldStars tennis‘ aan.

Met het programma OldStars tennis geven wij ouderen de mogelijkheid om de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. OldStars tennis is een aangepaste spelvorm waar ouderen op een gezonde manier en zonder blessuregevaar (blijven) bewegen op de tennisbaan. Het draait niet zo zeer om het competitie-element en het gevoel van winnen, maar juist om het ontmoeten en meedoen.

Uit onderzoek blijkt dat de deelnemers aan OldStars spelvormen zich fitter voelen dan voorheen. Ook geven de resultaten aan dat deze ouderen onderdeel van ‘hun vereniging’ zijn. De OldStars (deelnemende ouderen) raken vaak bevriend en genieten net zo van de ‘derde helft ’ als van het spel zelf.

In 2021 willen wij een pilot starten in Limburg. Samen met het Nationaal Ouderenfonds bieden wij verenigingen ondersteuning bij het opzetten en uitvoeren van OldStars tennis.

Wil je weten of OldStars tennis ook iets voor jouw vereniging kan zijn? Schrijf je dan snel in voor de online ‘Bijeenkomst OldStars tennis in Limburg’ op dinsdag 11 mei om 19.30 uur. Aanmelden is mogelijk via info@oldstars.nl 

Gegevens

Datum:
11 mei
Tijd:
19:30 - 21:00
Evenement Categorieën:
,

Oldstars nieuws

Meer nieuws