fbpx

Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

OldStars walking handball- meeting/ toernooi in Amsterdam

15 augustus @ 11:00 - 15:00

Beste senioren,

 

Met deze brief nodigen wij u graag uit voor de kick-off van OldStars walking handball, georganiseerd door SV Vriendschap, Team Sportservice, NHV  en het Nationaal Ouderenfonds. Deze activiteit vindt plaats op zaterdagmiddag 15 augustus 2020 op het complex van SV Vriendschap.

 

OldStars walking handball is één van de spelvormen van OldStars Sport. Waar OldStars walking football al jaren een groot succes is, streven het Nationaal Ouderenfonds en SV Vriendschap er naar om de nieuwe aangepaste spelvorm walking handball ook een bekend begrip te maken.

OldStars walking handball is een variant van handbal waarbij niet wordt hardgelopen, maar er wordt gespeeld met een aangepaste bal op een aangepast veld. Het is daarom uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Handbal is een teamsport en dat maakt ook deze variant zo leuk: het sociale contact is namelijk minstens net zo belangrijk als het bewegen. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+. Hiermee is het Nationaal Ouderenfonds landelijk kartrekker van de spelvorm.

 

Programma

Tijdstip                        Onderdeel

 

11:00 uur                      Inloop met koffie/thee

11:15 uur                      Toelichting OldStars walking handball

11:30 uur                      Aanvang kennismakingstraining OldStars walking handball

12:30 uur                      Einde kennistraining

 

De activiteit is specifiek gericht op de doelgroep 55+ en is voor zowel mannen als vrouwen toegankelijk. Voor deze activiteiten zijn niet alleen (oud)leden van de vereniging welkom, maar ook andere geïnteresseerden. Het is een laagdrempelige beweegvorm, waarbij iedereen op zijn of haar niveau mee kan doen. De kennismakingsles staat onder leiding van oud-international Leon van Schie.

Om 13:00 uur start er een OldStars walking handball toernooi. Hierin spelen verschillende teams uit het land onderling tegen elkaar tegen Walking Handball. In dit toernooi doet er ook een team van SV Vriendschap mee.

Locatie                        Meteorenweg 278, 1035 RN Amsterdam

Kosten                         Er zijn geen kosten verbonden aan deelname

Na afloop is er een gezellige ‘derde helft’, uiteraard onder het genot van een kopje koffie/thee.Aanmelden en contactinformatie

Graag horen we of u net zo enthousiast bent als wij en wilt meedoen of komt kijken. U kunt zich opgeven via handbal@svvriendschap.nl.

Met vriendelijke groet, namens de organisatie,

 

Rebecca van Ewijk, SV Vreindschap

Marijke van de Horst, Team Sportservice

Gegevens

Datum:
15 augustus
Tijd:
11:00 - 15:00
Evenement Categorie:

Oldstars nieuws

Meer nieuws