fbpx

Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

OldStars walking handball start bij WHC in Hengevelde

8 september 2020 @ 19:00 - 21:00

Dinsdag 8 september is de officiële kick-off van OldStars walking handball bij WHC. De organisatie is een samenwerking tussen enkele oud-handbalsters, handbalvereniging WHC Hengevelde, het Nationaal Ouderenfonds en NHV. De eerste trainingen staan onder de professionele leiding van Leon van Schie, oud-handbalinternational. Hij ondersteunt Ria van der Made, zij heeft afgelopen week de OldStars basistrainer cursus gevolgd, bij de opstart van deze vorm van handbal binnen Hengevelde.

OldStars walking handball is een variant van handbal waarbij niet wordt hardgelopen, maar er wordt wel gespeeld met een aangepaste handbal op een aangepast veld. Het is daarom uitermate geschikt voor iedere 55+ die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Ook niet mensen zonder handbalervaring kunnen meedoen met deze vorm van handbal.

Naast het bewegen heeft de “derde helft” een minstens zo’n belangrijke rol. Het gezamenlijk koffie (of wat anders) drinken en bijkletsen is vast onderdeel van de wekelijkse trainingsavond.

Kartrekkers
OldStars walking handball is één van de spelvormen van het programma OldStars Sport. Waar OldStars walking football het afgelopen jaar al met veel succes gestart is bij WVV willen de dames van WHC niet achterblijven

Ria van der Made en Ida Lentelink, kartrekkers van deze vorm van handbal binnen WHC, lichten toe: “Wij geloven echt in deze vorm van handbal! De activiteit is geschikt voor mensen die een stapje terug willen doen in het handbal, te maken hebben met een blessure of juist op zoek zijn naar een leuke en gezellige sportactiviteit. Ook wanneer iemand iets ouder is of wanneer je juist voorzichtig weer in beweging wilt komen, dan is walking handbal heel erg geschikt. Op termijn willen we uiteraard ook graag af en toe partijtjes spelen tegen andere teams. Maar naast het trainen is de gezelligheid samen het belangrijkste!”

Het bestuur van WHC is ook erg enthousiast over de aanvulling op hun menukaart. Het maakt mogelijk om leden hun levenlang bewegend lid te laten blijven binnen de club.

Meedoen?
Trek makkelijke schoenen en kleding aan en doe mee! Aanmelden is niet verplicht, maar wel prettig voor de organisatie.
Bel of app Ida Lentelink op haar mobiele nummer 06-10223712.

Er zijn geen kosten verbonden aan de eerste trainingen.

Start training: dinsdagavond 8 september, 19.30 uur sportpark Rupertserve, Bretelerstraat 23 te Hengevelde. Vooraf aan de eerste training is er een officiële aftrap en uitleg van walking handball in Sporthal de Marke, deze start om 19.00 uur. Koffie/thee staat klaar!

Vragen?: Karin ten Heggeler, bel 06-55888223 of mail
assisth-hengevelde@outlook.com

 

 

Gegevens

Datum:
8 september 2020
Tijd:
19:00 - 21:00
Evenement Categorie:

Oldstars nieuws

Meer nieuws