fbpx

Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Uitnodiging introductiecursus OldStars Sport/ ASM op 6 februari 2020 in Landsmeer

6 februari @ 09:00 - 17:00

Uitnodiging introductiecursus OldStars Sport/ ASM op 6 februari 2020

 

 

Beste OldStars-initiatiefnemer, trainer en/of begeleider,

 

Graag nodigen we je namens het Nationaal Ouderenfonds van harte uit om deel te nemen aan de introductiecursus voor OldStars Sport. Deze introductiecursus is geschikt voor een ieder die belangstelling heeft om binnen voetbal, hockey, handbal, korfbal, rugby en/of basketbal een OldStars-sportvariant op te gaan starten en/of opgestart is. Na het succes van OldStars walking football, zijn we in 2019 gestart met nieuwe OldStars sportvarianten. De introductiecursus wordt aangeboden op: 6 februari 2020, van 9.30-16.30 uur bij Landslake Lions in Landsmeer en wordt aangeboden door twee ervaren docenten uit de sportwereld en in samenwerking met het ASM.

 

Deze introductiecursus is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Het doel ervan is om trainers en begeleiders handvatten aan te reiken om ouderen op een verantwoorde wijze ouderen via OldStars sporten in beweging te brengen. Binnen de doelgroep OldStars Sport bestaat verantwoord bewegen uit drie bouwstenen. Die bouwstenen zijn spelvormen, aanbieden van de juiste beweegvormen en de sociale setting waarin dat gebeurt. Dit laatste wordt ook wel sociale activering genoemd.

 

Deze bouwstenen leveren tezamen een bijdrage aan de gezondheidsvaardigheden van ouderen.  Veel trainers en begeleiders hebben vragen over de opbouw van de training en de intensiteit van de verschillende aangeboden spelvormen. In deze introductiecursus is de mogelijkheid om hier vragen over te stellen.

 

Welke bijdrage levert deze introductiecursus?

Met behulp van deze introductiecursus heb je beter inzicht in wat verantwoord bewegen is bij OldStars Sport. Door beweegvormen en spelvormen aan de training toe te voegen, bereik je dat iedereen met nog meer plezier meedoet aan de oefenvormen, op zijn of haar eigen niveau. De onderdelen worden tijdens deze dag besproken en gedemonstreerd. Voor iedere initiatiefnemer, trainer en/of begeleider volgt in 2019 een terugkomdag.

 

Welke voorwaarden zijn er om deel te nemen en wie zijn de docenten?

Om deel te nemen aan de introductiecursus heb je geen vooropleiding nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. De introductiecursus staat onder leiding van twee docenten van het Nationaal Ouderenfonds, René Wormhoudt en Bart Logchies. Hieronder een korte beschrijving van beide docenten.

 

René Wormhoudt is een van de grondleggers van het Athletic Skills Model en van de innovatieve beweegaccommodaties (Athletic Skills Track). Hij heeft 24 jaar ervaring met de jeugd en het eerste team van de AFC Ajax, Amsterdam. In de jeugdopleiding heeft hij daar van 2005 tot 2012 de visie van het ASM neergezet. Daarnaast heeft hij ervaringen opgedaan in diverse andere sporten waaronder basketbal, handbal, zwemmen en American Football. Hij is opgeleid als fysiotherapeut en

is van 2003 tot juli 2012 conditie-, kracht- en hersteltrainer geweest van het eerste team van de AFC Ajax. Sinds 2012 is hij conditie- en hersteltrainer van het Nederlands elftal (KNVB).

 

Bart Logchies is voetbaltrainer en docent bij de KNVB voor TC1. Op dit moment is hij trainer van de Amsterdamse hoofdklasser Swift. Hij is de afgelopen jaren trainer geweest van diverse verenigingen in de top van het amateurvoetbal, waaronder AFC, Argon, Ajax, KBV en JOS Watergraafsmeer. Daarnaast heeft hij ervaring met het begeleiden van diverse maatschappelijke projecten als Tijd voor Sport. Bovendien is hij Worldcoach bij de KNVB.

 

Hoe ziet het programma van de introductiecursus eruit?

 

Duur van de cursus                 7 uur
Tijdstip aanvang                     09:00 uur met koffie. 09:30 uur start programma
Tijdstip einde                          16:30 uur
Locatie                                    Calkoenstraat 27, 1121 XA Landsmeer(ochtendgedeelte)

Indoorcentrum Landsmeer Marktplein 11   1121 GL       Landsmeer(middaggedeelte)

 

Accommodaties                      Besprekingsruimte voor de lessen
Zaal, kleedkamer en douchefaciliteiten

Vereiste kleding                      Sportieve kleding en schoeisel voor binnen

Bij het dorpshuis kun je gratis parkeren. We lopen voor het middagprogramma naar de sporthal.

Het programma van de cursus start om 09:00 uur met koffie en het bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. De introductiecursus is voornamelijk van praktische aard.

 

Bewijs van deelname

Voor het volgen van de introductiecursus wordt een bewijs van deelname uitgereikt. In de toekomst is het mogelijk om deel te nemen aan een vervolgopleiding/cursus en een officiële trainersopleiding.

 

Vragen/aanmeldingen

Voor inhoudelijke vragen/aanmeldingen of opmerkingen over de introductiecursus graag contact opnemen met Johan Annema via info@oldstars.nl en/of 06-14443420.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Het Nationaal Ouderenfonds

 

Johan Annema

06-14443420

j.annema@ouderenfonds.nl

Oldstars nieuws

Meer nieuws