fbpx

Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Uitnodiging kennismaking OldStars tennis op 14 oktober bij T.C. Smalhorst

14 april @ 09:30 - 12:00

Uitnodiging kennismaking OldStars tennis op 14 oktober  bij T.C. Smalhorst

Beste OldStars, bestuurder, buurtsportcoach of vertegenwoordiger van een zorg- of welzijnsinstelling, 

Met deze brief nodigen wij u graag uit voor de officiële start van OldStars tennis bij T.C. Smalhorst op woensdagmorgen 23 september om 09:30 uur. Deze kick-off wordt georganiseerd door KNLTB, het Nationaal Ouderenfonds en T.C. Smalhorst. U bent van harte welkom om mee te doen als deelnemer, als bestuurder van een geïnteresseerde tennisvereniging die informatie wil verkrijgen en/of als initiatiefnemer/ begeleider van OldStars tennis.

OldStars tennis een betere levenskwaliteit voor ouderen
OldStars Sport (project van het Nationaal Ouderenfonds) is een verzameling  van aangepaste spelvormen, zoals naast OldStars tennis o.a. ook OldStars walking football, OldStars walking handball, OldStars tafeltennis. De spelvormen zijn bewezen formules in onder meer Groot-Brittannië, waar walking football en tennis al jarenlang breed omarmd worden. Met dit uitgebreide OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met onder andere partners Menzis en Van Boxtel de volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportvereniging. Hierbij staan gezond en fit blijven én socialisatie in en rondom de sportvereniging centraal.

Wat is OldStars tennis?

Met OldStars tennis bieden het Ouderenfonds en de KNLTB een aangepaste spelvorm aan voor tennis op latere leeftijd. Het is als een aangepaste variant uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen op de tennisbaan.  In de basis wordt er gespeeld volgens de bekende tennisregels, waarbij de gele bal wordt vervangen door de een zachtere groene bal. Daarnaast is er aandacht voor beweegvormen in de aangeboden lesvormen via het ASM model (Athletic Skills Model).

Programma
Het programma start 14 oktober om 10.30 uur. Vanaf 10.15 uur staat de koffie klaar. De ochtend wordt voor de deelnemers afgesloten met een lunch.

Adres: T.C. Smalhorst, Sportlaan 4, 9411 BE Beilen

09:30     : Koffie

10:00     : Officiële Opening met toelichting KNLTB, Ouderenfonds en T.C. Smalhorst

11:30      : Einde

Vragen/aanmeldingen
Voor overige vragen kunt u contact opnemen met een van ondergetekenden. Graag opgeven via info@oldstars.nl en/of voorzitter T.C. Smalhorst: voorzitter@smalhorst.nl

Gegevens

Datum:
14 april
Tijd:
09:30 - 12:00
Evenement Categorie:

Oldstars nieuws

Meer nieuws