fbpx

Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Uitnodiging Opstartcursus OldStars Sport/ ASM op 26 augustus 2020

26 augustus @ 09:30 - 16:00

***Inschrijving gesloten!****

 

Beste OldStars-initiatiefnemer, trainer en/of begeleider,

Graag nodigen we je namens het Nationaal Ouderenfonds van harte uit om deel te nemen aan de opstartcursus voor OldStars Sport. Deze opstartcursus is geschikt voor een ieder die belangstelling heeft om binnen voetbal, hockey, handbal, korfbal, rugby, tafeltennis, tennis en/of basketbal een OldStars-sportvariant op te gaan starten en/of opgestart is. Na het succes van OldStars walking football, zijn we in 2019 gestart met nieuwe OldStars sportvarianten. De cursus wordt gehouden op: 26 augustus 2020, van 9.30-16.00 uur bij k.s.v. Fortissimo te Ede en wordt aangeboden door twee ervaren docenten uit de sportwereld en in samenwerking met het ASM.

Ik wil mij aanmelden

Deze opstartcursus is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Het doel ervan is om trainers en begeleiders handvatten aan te reiken om ouderen op een verantwoorde wijze ouderen via OldStars sporten in beweging te brengen. Binnen de doelgroep OldStars Sport bestaat verantwoord bewegen uit drie bouwstenen. Die bouwstenen zijn spelvormen, aanbieden van de juiste beweegvormen en de sociale setting waarin dat gebeurt. Dit laatste wordt ook wel sociale activering genoemd.

Deze bouwstenen leveren tezamen een bijdrage aan de gezondheidsvaardigheden van ouderen. Veel trainers en begeleiders hebben vragen over de opbouw van de training en de intensiteit van de verschillende aangeboden spelvormen. In deze introductiecursus is de mogelijkheid om hier vragen over te stellen.

Welke bijdrage levert deze cursus?

Met behulp van deze opstartcursus heb je beter inzicht in wat verantwoord bewegen is bij OldStars Sport. Door beweegvormen en spelvormen aan de training toe te voegen, bereik je dat iedereen met nog meer plezier meedoet aan de oefenvormen, op zijn of haar eigen niveau. De onderdelen worden tijdens deze dag besproken en gedemonstreerd.

Welke voorwaarden zijn er om deel te nemen en wie zijn de docenten?

Om deel te nemen aan de opstartcursus heb je geen vooropleiding nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. De introductiecursus staat onder leiding van twee docenten van het Nationaal Ouderenfonds, René Wormhoudt en Bart Logchies. Hieronder een korte beschrijving van beide docenten.

René Wormhoudt is een van de grondleggers van het Athletic Skills Model en van de innovatieve beweegaccommodaties (Athletic Skills Track). Hij heeft 24 jaar ervaring met de jeugd en het eerste team van de AFC Ajax, Amsterdam. In de jeugdopleiding heeft hij daar van 2005 tot 2012 de visie van het ASM neergezet. Daarnaast heeft hij ervaringen opgedaan in diverse andere sporten waaronder basketbal, handbal, zwemmen en American Football. Hij is opgeleid als fysiotherapeut en is van 2003 tot juli 2012 conditie-, kracht- en hersteltrainer geweest van het eerste team van de AFC Ajax. Sinds 2012 is hij conditie- en hersteltrainer van het Nederlands elftal (KNVB).

Bart Logchies is voetbaltrainer en docent bij de KNVB voor TC1. Op dit moment is hij trainer van de Amsterdamse hoofdklasser Swift. Hij is de afgelopen jaren trainer geweest van diverse verenigingen in de top van het amateurvoetbal, waaronder AFC, Argon, Ajax, KBV en JOS Watergraafsmeer. Daarnaast heeft hij ervaring met het begeleiden van diverse maatschappelijke projecten als Tijd voor Sport. Bovendien is hij Worldcoach bij de KNVB.

Hoe ziet het programma van de cursus eruit?

Duur van de cursus 7 uur
Tijdstip aanvang 09:00 uur met koffie. 09:30 uur start programma
Tijdstip einde  16:00 uur
Locatie Voetbalvereniging Fortissimo, Sportparkweg 22, 6717 LD, Ede
Accommodaties Besprekingsruimte voor de cursus
Topsporthal: Van de Knaaphal
Vereiste kleding Sportieve kleding en schoeisel voor buiten en binnen

Belangrijke informatie
1. Bij de vereniging Fortissimo kun je gratis parkeren
2. Het programma van de cursus start om 09:00 uur met koffie en het bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte
3. De opstartcursus is voornamelijk van praktische aard. Wij houden rekening met de richtlijnen van het RIVM.

Bewijs van deelname

Voor het volgen van de opstartcursus wordt een bewijs van deelname uitgereikt. In de toekomst is het mogelijk om deel te nemen aan een vervolgopleiding/cursus en een officiële trainersopleiding.

Vragen/aanmeldingen

Voor inhoudelijke vragen/aanmeldingen of opmerkingen over de opstartcursus graag contact opnemen met Johan Annema via info@oldstars.nl en/of 06-14443420. Aanmelden graag via onderstaand formulier.

Met vriendelijke groeten,

Het Nationaal Ouderenfonds

Johan Annema
06-14443420
j.annema@ouderenfonds.nl

Aanmelden voor opstartcursus

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ
  • * verplicht veld

Oldstars nieuws

Meer nieuws