fbpx

Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Uitnodiging Opstartcursus OldStars Sport/ ASM op 30 november 2020

30 november 2020 @ 09:00 - 16:00

Beste OldStars-initiatiefnemer, trainer en/of begeleider,

Graag nodigen we je namens het Nationaal Ouderenfonds van harte uit om deel te nemen aan de opstartcursus voor OldStars Sport. Deze opstartcursus is geschikt voor een ieder die belangstelling heeft om binnen voetbal, hockey, handbal, korfbal, rugby, tafeltennis, tennis, volleyball, running, cycling en/of basketbal een OldStars-sportvariant op te gaan starten en/of opgestart is. Na het succes van OldStars walking football, zijn we in 2019 gestart met nieuwe OldStars sportvarianten. De cursus wordt gehouden op: 30 november 2020, van 9.30-16.00 uur in Grou en wordt aangeboden door ervaren docenten uit de sportwereld en in samenwerking met het ASM.

Deze opstartcursus is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Het doel ervan is om trainers en begeleiders handvatten aan te reiken om ouderen op een verantwoorde wijze ouderen via OldStars sporten in beweging te brengen. Binnen de doelgroep OldStars Sport bestaat verantwoord bewegen uit drie bouwstenen. Die bouwstenen zijn spelvormen, aanbieden van de juiste beweegvormen en de sociale setting waarin dat gebeurt. Dit laatste wordt ook wel sociale activering genoemd.

Deze bouwstenen leveren tezamen een bijdrage aan de gezondheidsvaardigheden van ouderen. Veel trainers en begeleiders hebben vragen over de opbouw van de training en de intensiteit van de verschillende aangeboden spelvormen. In deze introductiecursus is de mogelijkheid om hier vragen over te stellen.

Welke bijdrage levert deze cursus?

Met behulp van deze opstartcursus heb je beter inzicht in wat verantwoord bewegen is bij OldStars Sport. Door beweegvormen en spelvormen aan de training toe te voegen, bereik je dat iedereen met nog meer plezier meedoet aan de oefenvormen, op zijn of haar eigen niveau. De onderdelen worden tijdens deze dag besproken en gedemonstreerd.

Welke voorwaarden zijn er om deel te nemen en wie zijn de docenten?

Om deel te nemen aan de opstartcursus heb je geen vooropleiding nodig en er zijn geen kosten aan verbonden, mits je een samenwerking hebt met Ouderenfonds. Lees hier de info. De cursus staat onder leiding van docenten van het Nationaal Ouderenfonds, waaronder René Wormhoudt. Hieronder een korte beschrijving van beide docenten.

René Wormhoudt is een van de grondleggers van het Athletic Skills Model en van de innovatieve beweegaccommodaties (Athletic Skills Track). Hij heeft 24 jaar ervaring met de jeugd en het eerste team van de AFC Ajax, Amsterdam. In de jeugdopleiding heeft hij daar van 2005 tot 2012 de visie van het ASM neergezet. Daarnaast heeft hij ervaringen opgedaan in diverse andere sporten waaronder basketbal, handbal, zwemmen en American Football. Hij is opgeleid als fysiotherapeut en is van 2003 tot juli 2012 conditie-, kracht- en hersteltrainer geweest van het eerste team van de AFC Ajax. Sinds 2012 is hij conditie- en hersteltrainer van het Nederlands elftal (KNVB).

Hoe ziet het programma van de cursus eruit?

Duur van de cursus 7 uur
Tijdstip aanvang 09:00 uur met koffie. 09:30 uur start programma
Tijdstip einde  16:00 uur
Locatie Sporthal de Twine,Tjallinga 2 – 9001 LB Grou
Accommodaties Besprekingsruimte voor de cursus, kunstgrasveld en sporthal
Vereiste kleding Sportieve kleding en schoeisel voor buiten en binnen

Belangrijke informatie
1. Bij de locatie kun je gratis parkeren
2. Het programma van de cursus start om 09:00 uur met koffie en het bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte
3. De opstartcursus is voornamelijk van praktische aard. Wij houden rekening met de richtlijnen van het RIVM.

Bewijs van deelname

Voor het volgen van de opstartcursus wordt een bewijs van deelname uitgereikt.

Vragen/aanmeldingen

Voor inhoudelijke vragen/aanmeldingen of opmerkingen over de opstartcursus graag contact opnemen via info@oldstars.nl en/of 06-14443420. Aanmelden graag via onderstaand formulier.

Aanmelden voor opstartcursus

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ
  • Om in aanmerking te komen voor de waardevoucher dient de adviseur lokale sport in uw gemeente de aanvraag in te dienen bij het NOC*NSF. Informeer bij deze persoon of u hier gebruik van kunt maken. Vragen hierover kunt u stellen via info@oldstars.nl
  • * verplicht veld

Oldstars nieuws

Meer nieuws