FC Emmen start als eerste B.V.O. met De Derde Helft

Dat in Drenthe veel ouderen wonen, hoef je niemand te vertellen. Concreet gezien is ruim twintig procent van de Drenten ouder dan 65 jaar. Er is rust, natuur en…. naoberschap. Dat juist FC Emmen als eerste betaald voetbalorganisatie het project De Derde Helft omarmt, is dan ook geen complete verrassing. De Derde Helft is een nieuw initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, waarbij er wordt voortgebouwd op de kracht van het verenigingsleven en de verbroedering van de sport. Doel is om een oudervriendelijke sportomgeving te creëren en een sociaal actieve leefwereld voor ouderen. FC Emmen gelooft in dit concept. Op donderdagmiddag 12 december vond om die reden de officiële start plaats van De Derde Helft in stadion De Oude Meerdijk. 

Mooie opkomst

Ruim zestig ouderen wisten de weg naar het supportershome in het stadion te vinden. Een heel mooie opkomst. In samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds, Huize Odoorn en Supportersvereniging Rood-Wit, hebben FC Emmen en Stichting Naoberschap United er in de afgelopen periode alles aan gedaan om van de aftrap van De Derde Helft een groot succes te maken. 55-plussers werden met gerichte acties gevonden en uitgenodigd. Met succes dus.

Op z’n gemak

Op het programma stonden leuke activiteiten, als jeu de boules (buiten), sjoelen, kaarten, bordspelen, wandelen en de zogeheten ‘voetbalpraat’. Voetbalpraat staat voor het doornemen van krantenartikelen over FC Emmen uit het verleden. Een simpel concept om mooie gesprekken op gang te brengen. Het enthousiasme was op de gezichten van de aanwezigen af te nemen. Of het nou een oudere was, of een directeur in functie. Iedereen was ontspannen en op zijn gemak. Precies datgene wat De Derde Helft wil bieden aan ouderen. Het supportershome aan de Oude Meerdijk is de ideale locatie gebleken om ouderen zich op hun gemak te laten voelen. Niks hoeft, alles mag.

Tot donderdagmiddag?

Na afloop bleek dat veel deelnemers alweer uitkeken naar donderdagmiddag 19 december. De Derde Helft is dan ook een wekelijks terugkerende activiteit. 55-plussers die niet aanwezig waren bij de aftrap, maar wel graag eens sfeer willen proeven van de activiteiten tijdens De Derde Helft, zijn van harte welkom op donderdagmiddag 19 december vanaf 13.30 in het supportershome. Er wordt om 14.00 uur gestart met activiteiten. Wilt u meer weten over De Derde Helft of wilt u zich aanmelden? Neem dan gerust contact op met FC Emmen (info@naoberschapunited.nl / 0591-670670).

Terug naar nieuws