Nieuws
FC Uitgeest in de “geest” van OldStars walking football

Donderdagavond 13 december 2018 in de kantine van voetbalvereniging FC Uitgeest. Ruim veertig mensen hadden zich verzameld om op uitnodiging van de club, Careworx en het Nationaal Ouderenfonds geïnformeerd te worden over OldStars walking football.

Demonstratie op het veld
De avond begon met uitleg over de spelregels en het voorstellen van de organisatie. Wat volgde was een sportieve demonstratie onder begeleiding van Telstar OldStars-trainer Hans van Bakel. Na een warming-up werden door de 25 aanwezigen sportieve ontmoetingen gespeeld op het hoofdveld van sportpark de Koog. Drie kwartier later kwamen de deelnemers, toch enigszins bezweet, van het veld.

Leuk was dat uit Velsen een aantal OldStars van Telstar, die het spelletje al een tijdje spelen, de oversteek over het kanaal hebben gemaakt om eenieder wegwijs te maken in de geheimen van het spel. Eenmaal op het veld kwam de Uitgeester humor ruim aan bod.

“Nee Willem, je mag niet rennen”. “Die bal is te hoog scheids! Oh ja, er is geen scheids”. “Peter, speel die bal nou eens in de voeten en niet voor me”. “Nou, René dit tempo kun je wel aan”. Uitgeester humor is nooit ver weg en het is ook de kern van OldStars walking football.

Nieuwjaarswedstrijd
Na het invullen van de inschrijfformulieren en de start van de derde helft werd in de kantine al verder gebrainstormd over een vervolg. In het nieuwe jaar volgt al snel een echte clubaangelegenheid: de nieuwjaarsreceptie.

“De aanwezigen waren positief en men vond het een leuke ervaring. We hadden in de voorbereiding al in ons achterhoofd om voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie, op zondag 6 januari 2019, wederom een speelsessie te organiseren”, vertelde de initiatiefnemer bij de FC Uitgeest OldStars, bestuurslid Frits Walsmit.

Lokale ondersteuning
De start van het OldStars-project in Uitgeest krijgt ondersteuning van de lokale partners Fonds Sluyterman van Loo, Stichting Hofje Codde en Van Beresteyn, de J.C. Ruigrok Stichting, het Sint Jacobs Godshuis en Rabobank IJmond.

Geïnteresseerde deelnemers en maatschappelijke organisaties kunnen voor het initiatief contact opnemen met Frits Walsmit via fwalsmit@casema.nl en 06-46214331.


Dit artikel draagt bij aan de doelstellingen van OldStars en wordt mogelijk gemaakt door Menzis, Van Boxtel hoorwinkels en FNO

Overig nieuws
Toon meer nieuws