Feestelijk openingsnummer Nationale Balkon Beweegdag in de Johan Cruijff ArenA

De eerste Nationale Balkon Beweegdag wordt op vrijdag 29 mei op meer dan 150 woon-zorglocaties door heel Nederland gevierd. De feestelijke opening vindt plaats in aanwezigheid van Sjaak Swart op één van de mooiste balkons van Nederland: het balkon van de Koninklijke Loge in de Johan Cruijff ArenA. VriendenLoterij-ambassadeur Gerard Joling verzorgt het openingsnummer en geeft de fakkel vervolgens over aan VriendenLoterij- ambassadeur Jan Versteegh en ‘Nederland in Beweging’ presentatrice Olga Commandeur. Ook topsporters Bettine Vriesekoop en Tom Okker en verschillende betaald voetbalorganisaties zetten zich in op 29 mei. De Nationale Balkon Beweegdag is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking met de VriendenLoterij en Menzis.

Het belang van actief blijven

VriendenLoterij-ambassadeur Jan Versteegh: “Wat een geweldig initiatief van het Ouderenfonds! Ik ben zelf gymleraar geweest en weet hoe belangrijk het is om actief te blijven. Zeker voor deze doelgroep is dat in deze tijd een extra uitdaging. Ik kijk er nu al uit om op 29 mei – op een veilige afstand – met elkaar te bewegen en alle lachende gezichten vanaf de balkons te zien.”

Ouderen met elkaar verbinden

Het initiatief ‘Balkon Bewegen’ is in het leven geroepen om ouderen ook tijdens de coronacrisis met elkaar te verbinden en op een veilige manier met elkaar te laten bewegen. Elke begeleider organiseert een ‘BalkonBeweeg-sessie’ voor de bewoners van een door hem of haar benaderd woon- zorgcentrum. De deelnemende begeleiders zijn onder andere afkomstig van Beroepsverenigingen VML, WIJBuurtsportcoaches en KNGF en OldStars.

Tijdens de coronacrisis zijn in Nederland talloze mensen in actie gekomen om ouderen via Balkon Bewegen op een sportieve en positieve manier door deze moeilijke tijd heen te loodsen. Vrijwilligers en professionals zoals docenten sport en bewegen 55+, fysiotherapeuten, buurtsportcoaches, OldStars en bewegingscoaches gaan voor Balkon Beweegprogramma’s langs woon- en zorgcentra om ouderen een gezellige en sportieve ochtend te laten beleven op hun balkon of in de tuin.

Terug naar nieuws