Nieuws
Gebroeders Wau helpen mee in het samenstellen van een Antilliaanse OldStars-ploeg

In de omgeving van Tilburg formeren twee oud-voetbalprofs en tevens broers, Nuelson en Nyron Wau, de eerste walking football-ploeg voor deelnemers met Antilliaanse roots. Het initiatief hiervoor komt van het Nationaal Ouderenfonds, in samenwerking met Nieuwsradio Caribisch Nederland (Wim Vermeulen). Nuelson en Nyron Wau hebben beide een Antilliaanse achtergrond en hebben eerder uitgesproken ambassadeur te willen zijn voor de opstart van het concept.

OldStars voor migranten
OldStars kent al verschillende ploegen voor ouderen met een migrantenachtergrond, waaronder Turkse, Marokkaanse, Molukse en Surinaamse teams. Voor de samenstelling van deze teams werkt het Ouderenfonds onder meer samen met FNO (Fonds Nuts Ohra).

En nu is daar de ambitie om een Antilliaanse OldStars-ploeg te formeren. De gebroeders Wau helpen voor het initiatief bij de werving van de deelnemers, tevens zijn zij aanwezig bij de eerste bijeenkomsten.

Curaçaohuis
Gevolmachtigd minister van Curaçao, Anthony Begina, is ambassadeur voor de Antilliaanse walking football-initiatieven. En in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds is het Curaçaohuis in Den Haag al gestart met pilots voor de spelvorm, in Dordrecht en in Tilburg.

De aanvoerder voor het formeren van de Antilliaanse ploeg is Schijndelaar Wim Vermeulen (74). Vermeulen heeft al ervaring met het opstarten van de spelvorm, zo is hij een van de kartrekkers voor de OldStars-ploeg bij Avanti’31 uit Schijndel. Geïnteresseerde deelnemers kunnen in contact komen met Vermeulen via footballwalking@gmail.com.

Dit artikel draagt bij aan de doelstellingen van OldStars en wordt mogelijk gemaakt door Menzis, Van Boxtel hoorwinkels, Riki Stichting en FNO.

Overig nieuws
Netwerkbijeenkomst 28 maart
Nieuws
Netwerkbijeenkomst op 28 maart

Sv Overbos en het Nationaal Ouderenfonds organiseren op 28 maart een kennissessie over het programma -‘OldStars, gezond oud worden in […]

Lees meer
In memoriam: Sjaak de Wit
Nieuws
In memoriam: Sjaak de Wit (67)

Gisteren bereikte ons het droevige bericht dat na een kort ziektebed Sjaak de Wit uit Monnickendam is overleden.  Sjaak maakte […]

Lees meer
Toon meer nieuws