Haagse primeur walking hockey on tour smaakt naar meer

Op vrijdagochtend 28 juni maakte hockeyvereniging hdm te Den Haag kennis met de nieuwe spelvorm OldStars walking hockey onder begeleiding van voormalig hockeyinternational Floris Jan Bovelander. Dit evenement is onderdeel van de OldStars walking hockey on tour, een nieuw project vormgegeven door het Ouderenfonds met ondersteuning van de 60 plus club, de KNHB en Bovelander Clinics. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818.

Zon, gezelligheid en hockey

Op een zonovergoten ochtend werden de deelnemers welkom geheten op de club. Onder het genot van koffie/thee en gebak konden de aanwezigen kennis maken met Floris-Jan Bovelander en overige leden van de organisatie. Na het openingswoord door hdm voorzitter Dorine Dielen werd een 25-tal aanwezigen toegesproken door OldStars projectleider Johan Annema en Floris-Jan Bovelander over het initiatief OldStars walking hockey. Gijs Nipshagen van Bovelander Clinics en begeleider van de kennismakingstraining, sloot het praatje af met de uitleg over de spelregels alvorens iedereen uit te nodigen op het veld. De training werd gestart met een verantwoorde warming-up. Hierbij moesten de deelnemers ook kennis met elkaar maken en samenwerken. Hier opvolgend werden de basistechnieken van het hockey uit de kast gehaald en mochten de hockeysticks het werk doen. Afgesloten werd er met partijtjes walking hockey, waar er geoefend kon worden met de spelregels. Tussendoor kwamen de oude verhalen boven en werd er gezellig bijgepraat en kennis gemaakt. De deelnemers gingen uiteindelijk tevreden en voldaan van het veld.

Vervolg

Tijdens de gezamenlijke lunch werd er al druk gepraat over het vervolg op deze kennismakingstraining. Het enthousiasme is groot en er is afgesproken vrijdag 5 juli een nieuwe inlooptraining te organiseren. Dorine Dielen kijkt tevreden terug op de dag: ‘Wij zijn er trots op zo’n vliegende start te hebben kunnen maken met de OldStars walking hockey op hdm onder leiding van Bovelander Clinics en in samenwerking met Nationaal Ouderenfonds. Het is voor ons een mooie toevoeging op het hockeyaanbod bij hdm en maakt een perfecte verbinding met de reeds bestaande activiteiten van ons ‘Buurthuis van de Toekomst’.

De komende maanden wordt er vervolg gegeven aan de OldStars walking hockey on tour in Nederland met de 60 plus club en Bovelander Clinics. In diverse regio’s krijgen verenigingen de mogelijkheid om deel te nemen aan deze clinics.

Meer informatie over dit initiatief? Neem contact op met Johan Annema, de landelijke projectleider OldStars, via info@oldstars.nl of bel 06-14443420.

Terug naar nieuws