Clubnieuws
Het Nationaal Ouderenfonds en voetbalvereniging ESA bieden OldStars voor migranten

In Arnhem werken voetbalvereniging ESA en het Nationaal Ouderenfonds samen om OldStars walking football breder op te zetten. Specifiek richt deze samenwerking zich op het bereiken van ouderen met een migrantenachtergrond. Een aanpak die op vrijdag 13 april het startschot kent.

Bereiken van migrantenouderen
Iedere week kunnen zowel deelnemers als geïnteresseerden bij voetbalvereniging ESA al aansluiten om kennis te maken met de spelvorm. Deze activiteiten vinden plaats op Sport en Wijkcentrum Rijkerswoerd.

“Samen met het Ouderenfonds gaan we nu een stap verder, we willen ook proberen om migrantenouderen te bereiken”, deelt Dick van Kleef. Hij is projectleider van de OldStars-initiatieven bij de vereniging. “Daarvoor hebben we de Bosnische en de Armeense vereniging aangeschreven. En we zijn in contact gekomen met het Arnhemse Sportbedrijf om het initiatief onder de aandacht te brengen bij andere sportverenigingen.”

Van Kleef heeft nog meer middelen ingezet om het woord te verspreiden. “In de wijk Rijkswoerd is een facebookplatform met dagelijks nieuws en evenementen. Op dat platform is een aankondiging verschenen over de kick-off.”

Veertig OldStars
Dit voorjaar organiseert de club ook een OldStars-meeting; op 24 mei komen de teams van Feyenoord, DOVO, Heereveen en FC Utrecht naar Arnhem voor het spelen van de onderlinge potjes en de nodige gezelligheid. ESA speelt op die dag met twee teams mee.

Inmiddels loopt de teller van het aantal OldStars-deelnemers bij de vereniging flink op. Verdeeld over twee teams verwelkomt de club wekelijk zo’n veertig spelers, deze kunnen op dinsdag en donderdag terecht voor OldStars walking football. En in de dinsdaggroep is plaats voor nog meer ouderen om aan te sluiten.

Kick-off
De kick-off voor het verbinden van ouderen met een migrantenachtergrond aan het project staat vrijdagmiddag 13 april om 14.00u op de agenda. Bestaande OldStars-trainers begeleiden de aanwezigen in een introductie over het spel. Verder wacht de geïnteresseerden een divers programma-aanbod; een training, ruimte om met elkaar kennis te maken en kennis te delen.

Geïnteresseerden voor de initiatieven bij ESA kunnen in contact komen met Dick van Kleef via accommodatie@esa-rijkerswoerd.nl of 06-53420606. Het adres van Sport en Wijkcentrum Rijkerswoerd is De Pas 44 in Arnhem.

Dit artikel is onderdeel van het project ‘Met OldStars de regio in’. Het draagt bij aan de doelstelling van OldStars en wordt mogelijk gemaakt door Menzis, Van Boxtel hoorwinkels, Riki Stichting en Nuts Ohra.

Overig nieuws
Clubnieuws
De eerste teamfoto

De eerste teamfoto van de OldStars van de Turkse Vereniging Delft is daar.  

Lees meer
Clubnieuws
Wat nieuwe foto’s

Hoi hoi Even de boel actualiseren!! De nieuwe teamfoto zoals die te zien is op onze website. Ontbreken nog : […]

Lees meer
Clubnieuws
Demo walking football in Rijnwoude

Op vrijdag 28 december wordt er bij Jeu de Boer een “After Christmas Party” georganiseerd door Aktief Rijnwoude. Het tijdframe […]

Lees meer
Toon meer nieuws