Hockeylegende Floris Jan Bovelander start OldStars walking hockey on tour

Meerdere keren verscheen Floris Jan Bovelander op het grootste toneel: de Olympische Spelen. En nu na jaren topsport is hij nog altijd begaan met de hockeysport. Op vrijdagochtend 28 juni maakt hockeyvereniging hdm te Den Haag kennis met de nieuwe spelvorm OldStars walking hockey onder begeleiding van niemand minder dan voormalig hockeyinternational Bovelander. Dit evenement wordt georganiseerd door hdm, Bovelander Hockey Clinics, Nationaal Ouderenfonds en met de 60+ club. Het is onderdeel van de OldStars walking hockey on tour, een nieuw project vormgegeven door het Ouderenfonds en Bovelander Clinics.

Nationaal Ouderenfonds en Bovelander Clinics
De komende twee jaar gaan beide organisaties gezamenlijk aan de slag om OldStars walking hockey op de kaart te zetten in Nederland. De OldStars walking hockey on tour zal meerdere hockeyverenigingen in het land aandoen om betrokkenen te informeren en te enthousiasmeren voor het concept OldStars walking hockey. Ex-international Floris Jan Bovelander: “Ik vind het super leuk om mij in te zetten voor een leven lang hockey. Tophockey, jeugd, beginner of trimmer. De basis van hockey is voor mij altijd samen zijn, samen spelen, samen strijden of dat nu in volle sprint is of wandelende tred.”

Haagse primeur walking hockey on tour
De Haagse hockeyvereniging hdm heeft de primeur voor de eerste kennismaking met de spelvorm in Den Haag. Voorzitter hdm Dorine Dielen over het initiatief: “Wij zijn erg trots op deze nieuwe vorm van hockey die we in ons sportaanbod opnemen. Deze vorm van hockey legt een mooie nieuwe verbinding tussen ons hockeyaanbod en het aanbod van activiteiten in ons Buurthuis van de Toekomst.” Het sociale aspect bij walking hockey wordt door hdm als een mooi initiatief gezien om – naast al de andere activiteiten die zij reeds ontplooit in haar Buurthuis van de Toekomst – ouderen fysiek, maar zeker ook mentaal te ondersteunen en trainen.


Foto: archief Floris Jan Bovelander

Programma
Gedurende de ochtend gaat de organisatie in gesprek over de mogelijkheden van OldStars Sport en het opstarten van OldStars walking hockey bij de vereniging. En uiteraard is er een introductietraining onder leiding van Floris Jan Bovelander.

Datum: 28 juni
10.00 uur: koffie/thee
10:30 uur: toelichting op het initiatief door hdm, Bovelander Hockey Clinics en het Nationaal Ouderenfonds.
11.00 uur: introductie op het veld met Floris Jan Bovelander.
12.00 uur: afronding op het veld en omkleden.
12.15 uur: afsluiting met een lunch en evaluatie.
Locatie: hdm aan de Theo Mann-Bouwmeesterlaan 205, 2597 GV in Den Haag.

Aanmelden kan via Johan Annema, de landelijke projectleider OldStars, via info@oldstars.nl of bel 06-14443420.

Terug naar nieuws