Nieuws
HV Hellas start met OldStars walking handball onder leiding van Léon van Schie

Woensdag 8 mei geeft 54-voudig international Léon van Schie de eerste OldStars walking handball training aan senioren bij HV Hellas. Hiermee is HV Hellas de tweede handbalvereniging van Nederland die zich samen met het Nationaal Ouderenfonds door middel van OldStars walking handball inzet om de vitaliteit van ouderen te verbeteren.

OldStars Sport heeft verschillende aangepaste spelvormen voor 55+’ers die gepaard gaan met veel gezelligheid. Waar OldStars walking football al jaren een groot succes is, streeft OldStars ernaar dat OldStars walking handball ook een populaire beweegvorm onder ouderen wordt. Van Schie is enthousiast en kan niet wachten om de 55+’ers van zijn oude, geliefde vereniging met plezier (weer) te laten handballen met deze nieuwe spelvorm. Fantastisch!


Artikel in Algemeen Dagblad: Léon van Schie sloot zijn handbalcarrière in stijl af en is klaar voor OldStars walking handball.

Wat is OldStars walking handball?
Doordat OldStars walking handball een aangepaste vorm van handbal is, is het een laagdrempelige manier voor ouderen om te bewegen. Zo wordt tijdens de training gebruik gemaakt van verschillende materialen en zijn de regels aangepast. Zoals de naam doet vermoeden is rennen bijvoorbeeld niet toegestaan. Bij deze aangepaste spelvorm kunnen OldStars zichzelf motorisch en conditioneel verbeteren met een glimlach op het gezicht. En uiteraard beginnen wij met een kopje koffie. Want het sociale aspect van OldStars walking handball is minstens net zo belangrijk als het bewegen!

“Juist Hellas, al meer dan 90 jaar bestaand, had deze vorm natuurlijk al veel eerder moeten ontdekken. Hoe mooi zal het zijn om al die inactieve oudspelers en -speelsters weer binnen de lijnen te zien. Gemengd, samen met familie en vrienden die hen vroeger kwamen aanmoedigen te zien handballen. Hoe voelt het om handbal een levenslange sport te laten zijn? Met kleinkinderen op de tribune die naar oma en opa komen kijken en aanmoedigen. Ik hoor de opmerkingen al in de kantine als jong en oud de nabeschouwingen doen. Dat wordt genieten!” – Gerard de Jonge, voorzitter HV Hellas.


OldStars
Het Nationaal Ouderenfonds neemt de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving. Zo lanceren wij na OldStars walking football een aantal nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers. Het gaat om OldStars walking hockey, OldStars tennis, OldStars walking handball, OldStars tafeltennis en OldStars walking basketball. Hiermee maakt het Ouderenfonds met partners Menzis en Van Boxtel de volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportomgeving. Hierbij staan gezond en fit blijven en socialisatie in en rondom de sportvereniging als bestrijdingsmiddelen tegen eenzaamheid onder ruim 1 miljoen ouderen in Nederland centraal.

De rode draad van de OldStars formule is de positieve bijdrage van het verenigingsleven aan de levenskwaliteit van ouderen. De eerste stap die het Nationaal Ouderenfonds met het project OldStars hierin ooit maakte was de lancering van OldStars walking football. Deze primeur in Nederland werd vijf jaar geleden geïntroduceerd in Nederland.

Overig nieuws
Toon meer nieuws