Informatiebijeenkomst OldStars walking korfball

Met trots wordt er weer een nieuwe spelvorm toegevoegd aan de OldStars familie. Op woensdagavond 22 mei vond er in Wanssum een bijeenkomst plaats over OldStars walking korfball. Voor deze nieuwe beweegvorm voor ouderen werd door de KNKV en het Ouderenfonds informatie versterkt aan geïnteresseerden, zodat deze spelvorm binnenkort door ouderen in het hele land kan worden beoefend. 

Wat is walking korfball?

De bijeenkomst was onderdeel van het doel dat de KNKV en Ouderenfonds voor de komende jaren hebben. Wij willen namelijk samenwerken om het OldStars walking korfball in Nederland verder te verspreiden en te ontwikkelen als een volwaardige sport. Net als bij een aantal andere OldStars spelvormen, mag ook bij walking korfball niet worden gerend en is er geen fysiek contact. Dit is één van de manieren waarop de spelvorm toegankelijk wordt gemaakt voor ouderen en de kans op blessures afneemt. Ook wordt er vier tegen vier gespeeld en maakt de verhouding vrouwen en mannen niet uit.  Tijdens de informatiebijeenkomst was er aandacht voor het opstarten van walking korfball bij een korfbalvereniging. Hierbij werd door een walking footballer verteld wat zijn ervaring is met walking football. We streven er uiteraard naar dat de walking korfballers minstens net zo enthousiast worden!

De eerste echte OldStars walking korfball training vindt zeer binnenkort plaats. Houd onze Facebookpagina en website in de gaten voor de eerste beelden.

Terug naar nieuws