Nieuws
Kamerleden en OldStars spelen walking football toernooi

Vrijdag 6 oktober was het weer Nationale Ouderendag! Op deze dag werden overal in het land wensen van eenzame ouderen vervuld via het Nationaal Ouderenfonds. 400 sportieve OldStars-spelers hadden in het kader van deze dag een bijzonder toernooi.

Spelersbussen

In Den Haag arriveerden rond 9 uur de eerste spelersbussen. Dankzij de Eredivisie CV kwamen de meeste OldStars met de spelersbus van hun favoriete club. Bij binnenkomst kreeg iedereen een bakje koffie en kwamen al snel gesprekken op gang tussen de verschillende teams. Van een kort kletspraatje tot het peilen van de concurrentie; “Hey Piet, lang niet gezien joh! Ben je fit vandaag?” De sfeer zat er meteen goed in.

Kamerleden

Tegelijkertijd met de OldStars-spelers arriveerden de Kamerleden. Bij aanvang kregen ze uitleg over het concept OldStars walking football. Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en de KNVB stipten bij deze bijeenkomst de kracht van voetbal aan als verbindende factor. Voetbal verbindt, ook op Nationale Ouderendag! Henk Krol van de 50PLUS-partij, al bekend met OldStars walking football, was zichtbaar onder de indruk. Hij haakte in op de presentatie met de woorden; “Walking football haalt mensen uit de eenzaamheid. Het doet meer dan mensen laten bewegen. Het brengt mensen samen.”

Aftrap

Om 11 uur stond de eerste wedstrijd van het Eredivisie toernooi op de planning. En dit was er niet zomaar één; de eerste wedstrijd vond namelijk plaats tussen Kamerleden en een aantal ex-internationals. Het Kamerleden-team met onder andere Tunuhan Kuzu van DENK en Antje Diertens van D66, namen het op tegen het team Oranje met Sjaak Swart, Simon Tahamata en Kees Kist. De Kamerleden moesten duidelijk nog wennen aan het wandelvoetbal, en werden compleet van de mat gespeeld. Het plezier was er echter niet minder om.

‘Tiki taka voetbal’

Na deze wedstrijd konden de echte OldStars-spelers laten zien hoe je walking football speelt. Bij sommige wedstrijden waren de toeschouwers getuige van het zogenaamde ‘tiki taka voetbal’. Bij ‘tiki taka voetbal’ wordt de bal snel rondgespeeld en is het bewegen zonder bal het belangrijkst. Piet de Vries van Sparta Rotterdam liet zien dat hij deze vorm van voetbal nog steeds uitstekend beheerst.

Gezellige kantine

Maar ook buiten het veld was het gezelligheid alom. In de kantine kwamen verhalen uit de doos over legendarische voetbalacties uit het verleden. Dat niemand kon controleren of de waarheid werd gesproken, deerde niemand. Het belangrijkste was dat de 400 sportieve OldStars veel plezier hadden samen. De gezelligheid in de kantine met uitsluitend blije en voldane gezichten, was de perfecte afsluiting van Nationale Ouderendag 2017.

Wil jij ook samen plezier maken? Geef je dan op bij de lokale OldStars-club uit de buurt!

Overig nieuws
Toon meer nieuws