fbpx

Koning op bezoek bij lancering nieuw programma Tijd voor Krijt

Zijne Majesteit de Koning heeft maandagmiddag 5 oktober in buurthuis Zijlkwartier in Leiderdorp een bezoek gebracht aan het initiatief Tijd voor Krijt. Het bezoek stond in het teken van de Week tegen Eenzaamheid, die van 1 t/m 8 oktober met activiteiten in heel Nederland eenzaamheid onder ouderen onder de aandacht brengt.

Tijd voor Krijt is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB) en het Nationaal Ouderenfonds, waarbij biljarten wordt ingezet om mensen vanaf 55 jaar met elkaar in contact te brengen. Het wil op laagdrempelige wijze ouderen uit hun isolement halen, hun eenzaamheid bespreekbaar maken en hun vitaliteit bevorderen. Tijd voor Krijt is ontstaan in samenwerking met het project De Derde Helft van het Nationaal Ouderenfonds dat zich inzet voor een ouderenvriendelijke sportomgeving en een sociaal actieve leefwereld voor ouderen.

Koning in gesprek

De Koning ging in het buurthuis in gesprek met vertegenwoordigers van de KNBB, VWS, het Nationaal Ouderenfonds en De Derde Helft over verschillende initiatieven en samenwerkingsverbanden die op touw zijn gezet om eenzaamheid onder ouderen op te sporen en tegen te gaan. Naderhand sprak Koning Willem-Alexander aan de biljarttafel met meerdere ouderen over hun deelname aan Tijd voor Krijt, het taboe op eenzaamheid en hun omgang met en tegengaan van sociaal isolement.

Week tegen Eenzaamheid

Meer dan de helft van de 75-plussers in Nederland zegt zich eenzaam te voelen. Dat zijn 700.000 ouderen. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wil in het kader van het actieprogramma Eén tegen Eenzaamheid met de 11e Week tegen Eenzaamheid aandacht vragen voor dit sociaal isolement onder ouderen.

Tijdens het bezoek werden de huidige algemeen geldende richtlijnen voor bijeenkomsten in acht genomen.

Meer informatie

Binnenkort volgt er meer informatie over het programma Tijd voor Krijt op onze website. Houd het platform in de gaten!

Terug naar nieuws