Kwaku Summer Festival biedt podium voor OldStars ontmoetingen

De Molukse Dag op het Kwaku Summer Festival werd dit jaar georganiseerd op zaterdag 27 juli. De Molukse achtergrond, eten en cultuur in combinatie met entertainment stonden centraal. Op deze bijzondere dag treden verschillende Molukse artiesten, bands en culturele dansgroepen op. Daarnaast zijn er diverse kraampjes met kleding en kunst en kunnen bezoekers kennis met Khas Maluku (typische Moluks eten).

Ontmoeten en bewegen met OldStars
Op verzoek van de organisatie was er ook een sportief element toegevoegd aan het programma. Diverse OldStars walking football teams mochten ontmoetingen spelen om de beweegvorm te demonstreren aan bezoekend publiek. Deelnemende ploegen waren onder andere Molukse OldStars uit Barneveld, Moordrecht en Huizen. Daarnaast was ‘thuisploeg’ Zuid-Oost United present.

Projectmedewerker Joop Kols over het evenement:

“Ik ben blij dat we walking football hebben kunnen demonstreren op dit geweldige festival. Iedereen is tevreden en er is al gesproken om dit volgend jaar een vervolg te geven. Wij willen Kwaku bedanken voor de gezelligheid en hopelijk tot volgend jaar!”

Kols zet zich in voor het project OldStars ‘meer met migrantenouderen’ en wordt betrokken bij het opstarten van OldStars walking football bij verenigingen die graag deze doelgroep willen faciliteren.

OldStars ‘meer met migrantenouderen’ staat onder leiding van het Nationaal Ouderenfonds en wordt mogelijk gemaakt door het Maagdenhuis, Menzis en van Boxtel.

Terug naar nieuws