fbpx

KZ start als eerste club uit Korfbal League met OldStars walking korfball

KZ uit Koog aan de Zaan start als eerste korfbalvereniging uit de Korfbal League in Nederland met het organiseren van OldStars walking korfball. Dit doet KZ samen met het Nationaal Ouderenfonds. Het Ouderenfonds ondersteunt de vereniging bij het opzetten van Oldstars walking korfball. Het startschot van dit initiatief wordt gegeven op zaterdagavond 14 maart bij de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit. Kees Kist is als ambassadeur van het Ouderenfonds en international van het Walking Football aanwezig als eregast.

Met OldStars walking korfball biedt het Ouderenfonds in samenwerking met de KNKV een aangepaste spelvorm aan voor korfbal op latere leeftijd(55 jaar en ouder). De belangrijkste aanpassingen zijn niet rennen, op 1/4 van het veld in de breedte, 4 tegen 4, schieten mag altijd en niet springen bij schieten. De KNKV heeft dit eerder onder de naam 60 plus korfbal in Nederland onder de aandacht gebracht.

Geen doel maar een middel
Het Nationaal Ouderenfonds zet zich met OldStars walking korfball in voor de verbetering van de vitaliteit van ouderen, moedigen sociale contacten aan en laat vergelijkbare verenigingen met een ander oog naar ouderen kijken. Korfbal is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen.

Algemeen manager Tim Bakker: “KZ ziet in het Walking Korfball een toevoeging op het huidige ouderenaanbod van de vereniging. Met dit aanbod wilt KZ meer ouderen in beweging brengen. Daarnaast wilt KZ een vooruitstrevende vereniging zijn in Nederland en past dit aanbod goed bij onze ambitie als vereniging.”

Beweegstrategie OldStars
Alle door het Nationaal Ouderenfonds aangepaste bewegingsvormen worden door OldStars’ beweegstrateeg René Wormhoudt aan de verenigingen, spelbegeleiders en spelers geïntroduceerd met het Athletic Skills Model (ASM). Dit model dient als basis voor alle aangepaste spelvormen van OldStars. Landelijk projectleider OldStars Johan Annema: We zijn blij dat nu ook korfbal onderdeel is van de OldStars familie. We zijn blij dat we dit de komende maanden met ondersteuning van de KNKV verder gaan uitrollen in Nederland”.

Over het Nationaal Ouderenfonds
Het Nationaal Ouderenfonds ontwikkelt met haar partners interventieprogramma’s ter voorkoming en als bestrijding van eenzaamheid en rolt deze landelijk uit. Hiermee zorgen deze organisaties er niet alleen voor dat ouderen in beweging komen, maar ook sociaal actief blijven. Met de uitbreiding van het aanbod van OldStars en de samenwerking met Menzis zetten de organisaties een nieuwe stap in de landelijke ontwikkeling van een honderd procent ouderenvriendelijke sportomgeving. Hierbij staan gezondheid, fitheid en socialisatie als bestrijdingsmiddelen tegen eenzaamheid onder de ruim één miljoen ouderen in Nederland centraal.

Het programma voor 14 maart:

18:00   Wedstrijd KZ 2 – Blauw-Wit 2
19:15   Start Demo

20:00   Start wedstrijd KZ 1 – Blauw-Wit 1

Terug naar nieuws