fbpx

Léon van Schie: “Handbal zal altijd een onderdeel blijven van mijn leven!”

Léon van Schie stopte twee jaar geleden als professioneel handbalspeler. In samenwerking met het Ouderenfonds richt hij zich nu op OldStars walking handball. “Handbal zal altijd een onderdeel blijven van mijn leven. Ik vind het nog steeds de leukste sport die er is en dat ik mijn enthousiasme over mag brengen bij ouderen vind ik heel leuk.”

OldStars walking handball

Léon ondersteunt het Ouderenfonds door verenigingen te helpen met het opstarten van OldStars walking handball en het geven van trainingen. “Het is voor iedereen toegankelijk om mee te doen. We doen allerlei balspelletjes in verschillende vormen en sluiten altijd af met handbal. Ik probeer altijd iedereen te motiveren zodat ze elke week terug komen. Vind je het spannend? Kom een keer kijken of meedoen. Je kan meer dan je denkt!”

Trainingen

Na vele landstitels, mooie momenten en trainingen zijn de rollen voor Léon nu omgedraaid. “Ik geef verschillende trainingen voor OldStars. Ik train zelfs mijn oude jeugdtrainers en eigen ouders. Zij kwamen altijd bij mij kijken en nu kan ik ze net zoveel plezier in het spel laten beleven als wat ik altijd heb gehad.”

Opbloeien

Bij OldStars walking handball draait het vooral om het sociale aspect. “Het bewegen is heel gezond, maar vooral het samen komen met elkaar is belangrijk. Na een training voelt iedereen zich beter als ze elkaar weer zien en een praatje maken. Je ziet iedereen opbloeien. Dat geeft mij energie en daar doe ik het voor.”

Balgevoel

Léon probeert ondanks de coronamaatregelen toch de deelnemers te motiveren om te blijven bewegen. “Je hebt nu niet iemand die voor de groep staat of andere ouderen die je motiveren om mee te doen. Als je een teamsporter bent is het lastig om individueel te bewegen. Probeer toch een uurtje te plannen in je agenda om even te bewegen met een bal. Op YouTube heb je veel oefeningen die je kunt doen om toch een beetje dat balgevoel te behouden.”

Terug naar nieuws