Nieuws
Meierijstad wil eerste ‘OldStars Sport-gemeente’ van Nederland worden

Schijndel (Meierijstad) was vorig jaar succesvol gestart met OldStars walking football bij Avanti ’31. Initiator Wim Vermeulen begon met 11 deelnemers en dit aantal is al uitgegroeid naar 25 senioren, zowel dames als heren. Zij zijn naar hartenlust en met volle tevredenheid aan het bewegen onder leiding van coach Mink Versluis. Het Nationaal Ouderenfonds heeft inmiddels een aantal nieuwe aangepaste spelvormen gelanceerd, waaronder walking hockey, walking basketball, walking rugby, walking handball en tafeltennis. Vermeulen was direct enthousiast en kwam met het initiatief om walking hockey op locatie SMHC de Hopbel in Schijndel op te starten.

 

Schijndel voorloper als ‘OldStars Sport-gemeente’
Samen met Schijndelse hockeycoryfeeën Yvonne Korsten en Dorine van den Berg, beiden met internationale- en nationale mastermedailles op zak, is men in Schijndel volop in voorbereiding. Dit sociale bewegingsproject is geheel met ondersteuning van Johan Annema (landelijk projectleider OldStars bij het Nationaal Ouderenfonds). Inmiddels is er in april gestart met een aantal vrije inlooptrainingen. De kop is eraf en nu streeft Schijndel ernaar om de eerste ‘OldStars Sport-gemeente’ te zijn, waarbij ouderen kunnen kiezen tussen de verschillende OldStars spelvormen binnen de gemeente. Een ambitie die wij bij OldStars en het Nationaal Ouderenfonds alleen maar kunnen toejuichen!


Dorine van den Berg (links), Wim Vermeulen en Yvonne Korsten bieden walking hockey aan op de velden van De Hopbel. © Marc Bolsius

OldStars Sport
Met de uitbreiding van het OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds de volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportomgeving.
Dit wordt samen met onder andere partners Menzis en Van Boxtel gerealiseerd. Hierbij staan gezond en fit blijven en socialisatie in en rondom de sportvereniging als bestrijdingsmiddelen tegen eenzaamheid onder ruim 2.5 miljoen ouderen in Nederland centraal. 

Overig nieuws
Toon meer nieuws