Minister Hugo de Jonge en Johnny de Mol brengen ouderen in beweging op Nationale Ouderendag

Met een ceremoniële aftrap gaven minister Hugo de Jonge (VWS) en Johnny de Mol vrijdagmorgen 4 oktober op het Plein in Den Haag het startsein voor Nationale Ouderendag. Een dag waarop via het Nationaal Ouderenfonds honderden wensen van ouderen in vervulling gaan en diverse activiteiten voor hen georganiseerd worden. Het doel van de dag is ouderen in het zonnetje zetten en te laten zien dat we het samen kunnen winnen van eenzaamheid. 

OldStars in beweging

OldStars teams uit de regio Den Haag van onder andere Hellas, HDM, SEV, Westlandia en het Molukse OldStarsteam speelden aangepaste sportwedstrijden zoals walking football, walking hockey, OldStars tennis en walking handball. Hierbij stond overal de ontmoeting centraal. Ook was er een ontmoeting tussen jong en oud, door de aanwezige ‘Bankzitters’. Dit is een aantal jongeren met een populair YouTube-kanaal, zij gaan via hun kanaal zo veel mogelijk OldStars promoten. René Wormhoudt begeleidde vandaag de wedstrijden en gaf omstanders toelichting op hoe ouderen verantwoord kunnen bewegen. Het was een ochtend waarin de veelzijdigheid van OldStars Sport goed zichtbaar was.

De Mol is enthousiast

Naast OldStars topsporters zoals Ben Wijnstekers, Tom Okker en Floris Jan Bovenlander gaven de aanwezige coaches Johnny de Mol, Gerard Joling, Irene Moors, Dennis van der Geest, Wolter Kroes en Lucille Werner gaven de ochtend een extra feestelijk tintje. Johnny de Mol – “Dit evenement is onderdeel van de VriendenLoterij PrijzenMarathon: een nationale actie om geld in te zamelen, waarmee het Ouderenfonds de steeds groter wordende groep ouderen aan wekelijks sociaal contact helpt. Vandaag mocht ik één van de OldStars teams coachen en voel ik gewoon de energie die het geeft om samen actief te zijn en deel uit te maken van een gezellige groep mensen. Logisch toch, of je nou jong bent of wat ouder: niemand kan het alleen.”

Actie nodig voor steeds meer eenzame ouderen

Steeds meer ouderen voelen zich eenzaam, inmiddels gaat het al om 1 op de 2. Dat betekent dat in iedere Nederlandse straat meer dan 1 eenzame oudere woont. Hoewel minder sociaal contact en een gevoel van eenzaamheid bij het ouder worden veel voorkomen, wil niemand eenzaam oud worden. Daarom is actie nodig. En actie was er zeker op het Plein in Den Haag!

Nationale Ouderendag

Terug naar nieuws