Nieuws
Molukse gemeenschap komt samen met OldStars walking football

Molukse gemeenschap ontmoet elkaar op eerste landelijke OldStars meeting. Op zaterdag 1 juni 2019 organiseerden de Maluku OldStars Barneveld de eerste Molukse OldStars walking football meeting (een toernooi) in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds. De meeting werd georganiseerd vanwege het 1-jarige bestaan van Maluku OldStars Barneveld en vond plaats op Sportpark ’t Nieuwe Oost. Deelnemende teams waren onder andere OldStars uit Tiel, Tilburg, Barneveld en Waalwijk. Het doel van deze eerste Molukse OldStars meeting was het ontmoeten en sportief samenzijn van ouderen uit diverse windstreken.

De opening van de meeting had een bijzonder tintje. Diverse sponsoren uit de omgeving hebben mogelijk gemaakt dat de OldStars van Barneveld trainingspak kunnen dragen bij activiteiten in het land. Deze pakken werden symbolisch uitgereikt aan de twee oudste OldStars (73 en 78 jaar oud) van de groep. Hierna heeft Joop Kols, medewerker van het Nationaal Ouderenfonds, de kernwaarden van OldStars toegelicht om vervolgens de groep uit te nodigen voor een warming-up op het veld. De warming-up werd ritmisch begeleid op de trom, de zogenaamde ‘’Pukul Tifa” door twee deelnemers. Het ontmoetingsprogramma (wedstrijden) kon na de warming-up aanvangen. 8 teams hebben op deze warme en zonnige dag hun wedstrijdjes gespeeld. Na afloop van de ontmoetingen werd er verzameld in de kantine en was het tijd voor het veilen van allerlei Molukse lekkernijen. De opbrengsten hiervan gaan naar het goede doel, namelijk naar de organisatie van Maluku OldStars. De dag werd afgesloten met een gezellige derde helft en een daarop volgende warme maaltijd. Een geslaagde dag en voor herhaling vatbaar!

OldStars en Molukse samenleving
Om Molukse ouderen te enthousiasmeren heeft het Ouderenfonds Joop Kols in 2018 gevraagd om OldStars te promoten in de Nederlandse Molukse gemeenschap. Daar Joop Kols, ingezetene van Barneveld is en V.V. Barneveld voor hem niet onbekend is, is gekozen om het Molukse walking football project bij de gastheer van aankomende zaterdag 1 juni V.V. Barneveld te starten. Kols is een generatiegenoot van een van de grootste Molukse voetballers, Simon Tahamata. De kleine, gedrongen Tahamata heeft zelf ook al enkele keren het spelletje gespeeld.

“Iedereen heeft zo veel plezier bij OldStars walking football. De voetbalvorm zie ik ook als een geschikt middel om de Molukse ouderengemeenschap te verbinden. Die verbinding is juist de kracht. Het met elkaar zijn; ik denk dat dat hartstikke positief is.”

 

Overig nieuws
Nieuws
Nederland is toe aan de derde helft

De derde helft, een bekend begrip in de sportwereld. Gezelligheid, humor, napraten, elkaar ontmoeten. Langer blijven hangen dan gepland. Verhalen […]

Lees meer
Toon meer nieuws